Hlavní obsah

Česká biatlonistka bude mít kvůli karanténě zpoždění. Plán mění celá reprezentace

Předsezonní příprava biatlonové reprezentace v nejisté době dostává novou podobu. Mění se místo posledního soustředění před startem Světového poháru. Závodníci nejedou do Norska, ale příhodněji se pro ně v tuto chvíli jeví Švédsko, kam za nimi se zpožděním vyrazí i Jessica Jislová, která musela v posledních dnech do karantény.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jessica Jislová během štafety v rámci Světového poháru v březnu v Novém Městě na Moravě.

Článek

Těžko se plánuje, to poznávají v těchto dnech i biatlonisté. Dějištěm závěrečného soustředění před startem sezony bude nakonec švédské Idre. Původně měli zamířit do norského Sjusjönu.

„Budou tam závody, které nám měly posloužit jako test. Ale strávili bychom 10 dní v karanténě, což by výrazně zkomplikovalo přípravu. Teď se snažíme zařídit všechno tak, abychom mohli odjet do Švédska,“ vysvětluje změnu pro biatlon.cz sportovní ředitel a trenér mužů Ondřej Rybář.

Do Idre mají výběry odletět v úterý. Realizační tým cestuje auty, už v pondělí vyráží na sever kamion.

Ale před cestou ještě také dojde na testy na koronavirus. „Pak už zůstávají sami až do odjezdu,“ říká k programu závodníků Rybář pro svazový web. Specifický je případ Jislové, které dobíhá karanténa.

V sestavě po soustředění je i několik juniorů. „Měli by být schopni doplnit tým pro Světový pohár, pokud by nastaly nějaké komplikace,“ připomíná Rybář větší nejistotu před startem, než jaká kdy panovala v minulosti.

Pokud vše dopadne podle předpokladů, mohli by se Češi nakonec zúčastnit i testovacích závodů, které jsou v Idre 14. a 15. listopadu v plánu pro švédský tým. SP startuje na přelomu listopadu a prosince sérií deseti závodů v Kontiolahti.

Složení české reprezentace pro závěrečné soustředění
Ženy:
Markéta Davidová
Lucie Charvátová
Eva Puskarčíková
Jessica Jislová
Tereza Vinklárková
Tereza Voborníková
Klára Polednová
Petra Suchá
Muži:
Michal Krčmář
Ondřej Moravec
Jakub Štvrtecký
Adam Václavík
Tomáš Krupčík
Milan Žemlička
Vítězslav Hornig
Mikuláš Karlík
Tomáš Mikyska
Jonáš Mareček

Reklama

Související témata: