Hlavní obsah

Biatlonový Světový pohár odstartuje ve Finsku před diváky

Praha

Nový ročník Světového poháru biatlonistů odstartuje o víkendu ve finském Kontiolahti navzdory opatřením proti šíření koronaviru i s diváky. Pořadatelé pustí do areálu na jeden den maximálně 4500 fanoušků, kteří budou rozděleni na čtyři tribuny, aby bylo možno zachovávat stanovené rozestupy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový ročník Světového poháru biatlonistů odstartuje o víkendu ve finském Kontiolahti (ilustrační foto)

Článek

Podle informací agentury APA se zatím na sobotní zahajovací program, kdy se poběží vytrvalostní závody mužů a žen, prodalo zhruba 1000 vstupenek. Na nedělní sprinty je rozebráno asi 800 lístků.

O tom, zda budou mít fanoušci přístup i na druhý díl SP, který v Kontiolahti bezprostředně naváže od 3. do 6. prosince, ještě nebylo rozhodnuto. Stávající podmínky, díky nimž mohli fanoušci i na víkendové slalomy SP lyžařek v Levi, platí v zemi do konce listopadu, podle situace se ale mohou změnit.

Zatímco biatlonisté, členové jejich týmů a pořadatelé budou mít ve Finsku povinnost nosit v celém areálu s výjimkou závodu roušku, pro diváky takové nařízení platit nebude. Zakrytí úst a nosu jim bude pouze naléhavě doporučeno.

Reklama

Související témata: