Hlavní obsah

Davidová se posunula jen o dvanáct míst, zase chybovala na střelnici. Eckhoffová má zlatý hattrick

Pokljuka
Aktualizováno

Marně doufala v nějaké výrazné zlepšení při stíhačce na biatlonovém MS v Pokljuce jediná česká účastnice Markéta Davidová. Vyrážela ze 44. místa po sprintu a potřebovala absolutně čistou střelbu, aby mohla myslet na elitní dvacítku. Jenže zvládla to jen na první a poslední položce, celkově jela čtyři trestná kola a posunula se tak na 32. pozici v cíli. Také svůj třetí start na letošním mistrovství světa ozdobila zlatem Norka Tirill Eckhoffová.

Foto: Borut Zivulovic, Reuters

Tiril Eckhoffová dojela první ve stíhacím závodu na MS.

Článek

Davidová měla už na startu ztrátu přes dvě minuty, přesto se snažila útočit a na lyžích se drala dopředu. Před druhou ležkou už měla na dohled dvacáté místo, jenže musela kroužit 300 metrů na trestném kole. Totéž ji pak potkalo na stojce a bylo jasné, že ten posun pořadím nebude veliký. „Omlouvám se všem. Servis odvedl skvělou práci, lyže mi jely skvěle, jenže všechna práce přijde vniveč, když takhle zvořu střelbu," krčil rameny česká biatlonistka.

Na lyžích byla rychlejší než Davidová jen Francouzka Simonová. „Dát čtyřpoložkovou stíhačku za čtyři, to je mi pak bohužel i velmi dobrý běh k ničemu. Potřebuju při pondělním tréninku něco na střelnici vymyslet, protože v úterý už zase závodíme a na patnáctce každá rána mimo terč znamená minutu navíc," připustila Davidová.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Markéta Davidová.

Eckhoffová byla jako vítězka sprintu i největší favoritkou stíhačky, a přestože musela na dvě trestná kola, čistá a rychle odstřílená stojky ji dovedly ke zlatu. S číslem devět se ke stříbru vytáhla Rakušanka Hauserová, pro níž je to už druhá letošní medaile.

Umístění na stupních vítězů si po sobotě zopakovala ve stíhačce bronzová Francouzka Chevalierová-Bouchetová. Obhájkyně titulu Italka Wiererová se díky dvaceti přesným ranám posunula z dvacátého místa na čtvrtou příčku v cíli.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

MS biatlonistek v Pokljuce - stíhací závod žen na 10 km
1. Eckhoffová (Norsko) 30:38,1 (2)
2. Hauserová (Rakousko) +17,3 (1)
3. Chevalierová-Bouchetová (Francie) +33,0 (2)
4. Wiererová (Itálie) +45,2 (0)
5. Preussová (Německo) +49,3 (2)
6. Hinzová (Německo) +1:05,1 (0)
7. Pidhrušná (Ukrajina) +1:13,9 (0)
8. Herrmannová (Německo) +1:16,3 (3)
----
32. Davidová (ČR) +3:18,8 (4)
Průběžné pořadí SP (po 17 z 26 závodů):
1. Eckhoffová 737
2. Röiselandová 695
3. Öbergová (Švéd.) 675
4. Hauserová 576
5. Wiererová 573
6. Preussová 564
12. Davidová 413
60. Puskarčíková 40
61. Charvátová 37
70. Jislová (všechny ČR) 21
Mistrovství světa v biatlonu Pokljuka
Stíhací závod žen na 10 km

Reklama

Související témata: