Hlavní obsah

Koukalová a Moravec vyhráli domácí šampionát v biatlonu na kolech

Jablonec nad Nisou

Čeští mistři světa ve smíšené štafetě z loňského biatlonového šampionátu ve finském Kontiolahti ovládli i domácí mistrovství v biatlonu na horských kolech. Šestikilometrový závod žen vyhrála v Jablonci nad Nisou poprvé pod novým jménem Gabriela Koukalová před Veronikou Vítkovou. Na devítikilometrové trati mužů, kteří startovali hromadně, byl nejlepší bezchybně střílející Ondřej Moravec před Michalem Šlesingrem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová. Ilustrační snímek

Článek

"Jsem v tréninku teprve dva týdny a tady se jednalo o závodní rychlost, na kterou nejsem zatím vůbec adaptovaná. Vítězství pro mě bylo těžce vybojované, protože jsem soupeřila s každým metrem trati," řekla v cíli úřadující vítězka Světového poháru.

Vyrovnaný závod mužů rozhodla až druhá střelba, na které Šlesingr poslal poslední výstřel mimo terč a nabídl tak zlato Moravcovi. "Snažím se střílet o něco rychleji, než tomu bylo v zimě, a tak jsem rád, že jsem neminul žádný terč," pochvaloval si Moravec po těžkém závodě.

"Trať jde neustále nahoru a dolů, je náročná jak profilem, tak i technicky. Dostanu se zde na mnohem vyšší tepy, než tomu bývá v zimě. Z tohoto pohledu to byl skvělý test," uvedl Moravec.

Mistrovství ČR v biatlonu na horských kolech v Jablonci n.N.:
Muži (9 km):
1. Moravec 25:38 (0 trest. kol)
2. Šlesingr -33 (1)
3. Kristejn -45 (3)
4. Soukup -1:35 (4)
5. Krčmář -2:06 (2)
6. Václavík (všichni SKP Kornspitz Jablonec) -2:35 (6)
Ženy (6 km):
1. Koukalová 18:28 (1)
2. Vítková -1:04 (2)
3. Johanidesová -2:24 (2)
4. Puskarčíková -2:50 (3)
5. Horská -2:58 (5)
6. Landová (všechny SKP Kornspitz Jablonec) -5:02 (3)

Reklama

Související témata: