Hlavní obsah

IBU změnila program SP biatlonistů v Novém Městě, bude čtyřdenní

Nové Město na Moravě

Mezinárodní biatlonová unie (IBU) společně s Evropskou vysílací společností (EBU) změnily program prosincového Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Rozšíří se na čtyři dny, počet závodů přitom zůstane stejný. Muži poběží úvodní sprint na 10 kilometrů už ve čtvrtek 15. prosince, sprint žen na 7,5 km se uskuteční podle původního plánu v pátek. Změnu požadovaly televizní společnosti.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová

Článek

Víkendový program SP zůstal beze změn. V sobotu se uskuteční stíhací závody a v neděli závody s hromadným startem. "Nemohli jsme do této změny nijak zasáhnout, museli jsme ji pouze akceptovat," řekl ČTK šéf organizačního výboru Jiří Hamza.

Za současné situace pořadatelé chtějí, aby ze změny profitovali fanoušci biatlonu. "Vstupenky, které si už diváci zakoupili na původní páteční program se dvěma sprinty, zůstávají v platnosti i na čtvrteční závody. Týká se to i VIP vstupenek," vysvětlil Hamza.

Nově si zájemci mohou zakoupit i vstupenky na oba dny jednotlivě. Pro sektory A, B, C, D a E1, kde činila původní cena 550 Kč, je aktuální cena 350 Kč na den. Do sektoru E2 zaplatí nyní fanoušek 275 Kč místo původních 450 Kč. Vstupenky na trať budou v nabídce od druhé poloviny září.

Program Světového poháru v biatlonu v Novém Městě:
čtvrtek 15. prosince: 17:30 sprint mužů,
pátek 16. prosince: 17:30 sprint žen,
sobota 17. prosince: 15:00 stíhací závod mužů, 17:30 stíhací závod žen,
neděle 18. prosince: 11:45 závod s hromadným startem mužů, 14:15 závod s hromadným startem žen.

Reklama