Hlavní obsah

Trumfy českého biatlonu jsou Gábina a spol. Nikoliv servismani, zní ze svazu

Praha

Proti tvrzení, že z českého biatlonového týmu odchází trumf v podobě německého servismana Daniela Müllera, se ohradil Český svaz biatlonu. Na svých internetových stránkách označil za své trumfy české biatlonisty, nikoliv spolupracovníky, kteří jim poskytují servis.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Koukalová, dříve Soukalová a další. To jsou naše trumfy, zní z biatlonového svazu.

Článek

„Tato úvaha (o odchodu trumfu Müllera z českého týmu) je už ve svém zárodku špatná. Stejně špatná, jako snaha kocourkovských začít stavět školu od střechy. Trumfem české reprezentace jsou Ondra (Moravec), Gábina (Koukalová, dříve Soukalová), Verča (Vítková), oba Michalové (Krčmář a Šlesingr), Eva (Puskarčíková), Jarda (Soukup)...," píše se na stránkách biatlon.cz.

Servisman Müller měl v českém týmu smlouvu až do sezóny 2017/18, ale rozhodl se ji nedodržet. „Danielo měl u české reprezentace lukrativní smlouvu. Ale chtěl víc, proto odešel. Každý je strůjcem svému štěstí a každý je nahraditelný," stojí na stránkách biatlonového svazu.

Müller měl i slabé stránky, píše svaz

Podle šéfa svazu Jiřího Hamzy si Müller své rozhodnutí o odchodu rozmyslel, ale český svaz již stanovisko nezměnil. Od nové sezóny tak bude novým šéfem servisu Tomáš Žídek. „Náš tým Daniela opěvoval, když se slavilo, i držel, když se na lyžích nedařilo – v Anterselvě, Chanty-Mansijsku, Ruhpoldingu, Canmore... Proč? Protože jsme tým. Jako měl Danielo silné stránky – mokrý sníh, tak měl i slabé stránky – přemrzlý sníh," prozradil Český svaz biatlonu.

„Trumfem české reprezentace jsou samotní sportovci. My ostatní jim poskytujeme pouze servis – trenérský, masérský, fyzioterapeutický, lyžařský, sponzorský, lékařský, mediální, logistický, technický... Danielo Müller byl jen jedním dílem mozaiky, ze které byl úspěch složený. Dílem, který se rozhodl úspěšný tým opustit," stojí na stránkách biatlon.cz.

Müller bude od nové sezóny, která začíná na přelomu listopadu a prosince ve švédském Östersundu, působit u běloruské reprezentace. Pomáhat tak bude také Darje Domračevové, pravděpodobně jedné z největších soupeřek Gabriely Koukalové obhajující křišťálový glóbus za triumf ve Světovém poháru.

Reklama