Hlavní obsah

Biatlonistka Vítková zrychlila střelbu, zapracovala na psychice a chce zpátky na bednu

Praha

Zpátky na stupně vítězů chce v nadcházející sezóně biatlonistka Veronika Vítková. Sedmadvacetiletá závodnice během přípravy pilně trénovala střelbu, při níž je nyní až o pět vteřin rychlejší...

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Biatlonistka Veronika Vítková na tiskové konferenci.

Článek

„Příprava byla hodně dlouhá,“ přiznává Veronika Vítková. Musím ale říci, že z ní mám dobrý pocit. Vše se obešlo bez jakýchkoli zdravotních omezení, takže jsem mohla trénovat naplno,“ pochvaluje si usměvavá biatlonistka s tím, že už se nemůže dočkat, až se postaví na start v prvním závodě Světového poháru. Seriál začíná o víkendu ve Švédsku.

„Už se na novou sezónu moc těším. Opravdu jsem tvrdě trénovala, takže doufám, že se to projeví i během závodů. Bohužel jsme po celou dobu neměli možnost se srovnat s ostatními, jak na tom jsme, ale z přípravy mám velmi dobrý pocit,“ dodala sedmadvacetiletá Vítková.

Motivaci má stále

Stejně jako ostatní čeští reprezentanti i ona před každým střeleckým tréninkem „pilovala“ manipulaci se zbraní.  „Beru to velice pozitivně, protože jsme díky tomuto tréninku získali zadarmo vteřiny. Často jsme při závodech na střelnici ztratili a pak jsme to už těžko na trati doháněli. Teď je manipulace s malorážkou taková automatická, bez přehmatů, rychlejší aniž bychom se zasekli,“ líčí nadšeně.

A aby se opět vrátila na pódium, rozhodla se zapracovat i na psychické stránce. „Mám mentálního kouče,“ prozrazuje. Dává mi různá cvičení na odreagování, a když je potřeba, sejdeme se, nebo si zavoláme a popovídáme. Věřím, že mi to pomůže.“

A jaké konkrétní cíle má v nové sezóně česká biatlonistka, dvojka za Gabrielou Koukalovou? „Loni jsem na stupních vítězů chyběla, což bych chtěla letos napravit. Takovým malým vrcholem bude v prosinci Světový pohár v Novém Městě na Moravě, kde bych před domácím publikem chtěla zajet nějaký pěkný výsledek. A také mi stále chybí individuální medaile z mistrovství světa, takže motivaci mám stále,“ uzavírá Vítková.

Reklama