Hlavní obsah

Slzy štěstí v cíli! Pak se Puskarčíková roztomile prala s rozhovorem v angličtině

Senzační třetí místo ve stíhacím závodě Světového poháru v Pokljuce pořádně zaskočilo i samotnou českou biatlonistku Evu Puskarčíkovou. I když její rozhovor v angličtině pro oficiální stránky IBU občas trochu vázl, z jejích slov a výrazu bylo jasné, že si životní výsledek náramně užívá. Na tváři jí samozřejmě hrál úsměv, který vystřídal slzy štěstí v cíli po životním výsledku v individuálním závodě.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gesto Evy Puskarčíkové v cíli stíhacího závodu v Pokljuce.

Článek
Fotogalerie

„Jsem velmi šťastná. Pro mě jsou tohle nádherné chvíle. Nevím, co na to říct. Když jsem dnes vstala, vůbec jsem nedoufala, že bych mohla být na pódiu," popisovala své pocity.

Odstartovala z osmé příčky a i přes jedno zaváhání na úvodní střelbě se rozjela k fantastickému výkonu.

„První střelba byla těžká, protože na střelnici bylo ještě hodně lidí. Ale po té první chybě to ze mě všechno spadlo a na další položku už jsem jela s čistou hlavou," vracela se k úvodnímu dílčímu neúspěchu.

Po něm sice na chvíli vypadla z první desítky, do níž se však začala rychle vracet a drala se pořadím vzhůru. Ani jeden z terčů už neminula a sama se nestačila divit, že po posledním výjezdu ze střelnice už před ní byla jen vedoucí Němka Dahlmeierová.

„Po té čtvrté střelbě jsem byla (dlouze hledá správné slovo v angličtině)... překvapená, že jsem druhá," přiznala.

Před cílem se přes ni přehnala ještě Finka Mäkäräinenová, ale útok mohutně dotírající Francouzky Dorinové Habertové odrazila.

„Třetí místo? Úžasné. Nevím, co říct. Je krásné být poprvé na pódiu. Doufám, že to bude poprvé z mnoha dalších případů," usmívala se.

Její myšlenky už pochopitelně směřovaly i k domácímu klání v Novém Městě na Moravě. „Doma budu mít ohromnou motivaci. Do Nového Města už se moc těším. Bude tam skvělá atmosféra, spousta fanoušků a dobrý sníh. Snad to dopadne co nejlépe," přála si.

Reklama