Hlavní obsah

Omlouvám se, moc mě to mrzí, litovala Charvátová selhání. Koukalová ji podpořila

Ani skvělý finiš Gabriely Koukalové nakonec nestačil štafetě českých biatlonistek při Světovém poháru v Pokljuce na medailové umístění. Za parádními výkony svých kolegyň totiž hodně zaostala na druhém úseku Lucie Charvátová, která fatálně selhala při střelbě. Není divu, že byla ze svého výkonu hodně zklamaná.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Lucie Charvátová při střelbě.

Článek
Fotogalerie

Po Evě Puskarčíkové přebírala rodačka z Hradce Králové štafetu dokonce na prvním místě, tíhu zodpovědnosti ale hned při první střelbě vůbec nezvládla. Dokonce musela na dvě trestná kola a rázem poslala české barvy mimo první desítku s velkou ztrátou na čelo závodu.

„Lucka nezvládla ležku, ty rány byly daleko. Byla z toho asi celá rozklepaná," hodnotil výkon své svěřenkyně pro Českou televizi trenér Zdeněk Vítek.

Koukalová: Až to vyjde, bude to mazec

Smutná byla samozřejmě i sama třiadvacetiletá česká reprezentantka. „Musím strašně poděkovat holkám za práci, kterou odvádějí. Vždycky to za mě takhle krásně vytáhnou a já to pošlu ke dnu. Omlouvám se, moc mě to mrzí," sypala si Charvátová popel na hlavu v rozhovoru pro Český rozhlas.

Její kolegyně ji však po nepovedeném představení rozhodně nezatracovaly. „Je to velmi talentovaná závodnice a i když má nějaký blok, pořád jí věříme. Jsme rády, že můžeme závodit v tomhle složení. Doufám, že ji každá zkušenost posílí. Až to jednou vyjde, tak to bude mazec," zastala se spolubojovnice finišmanka Koukalová.

Poměrně nemilosrdný verdikt vynesl nad Lucií Charvátovou i twitterový účet Biathlon facts and stats, jenž tvrzení „Charvátová potopila českou štafetu" doprovodil zajímavou informací, že zbylé tři Češky byly na svých úsecích nejlepší.

Spolu s Ukrajinkou Džimaovou, která ovládla druhý úsek (na němž byla Charvátová celkově předposlední), by tak Puskarčíková s Vítkovou a Koukalovou vytvořily v Pokljuce jakýsi neporazitelný Dream Team.

Reklama

Související témata: