Hlavní obsah

Nejlepší moment v Novém Městě. Fourcade smekl před Němcem za pomoc Moravcovi

Nové Město na Moravě

Na závody Světového poháru biatlonistů v Novém městě na Moravě se bude asi ještě dlouho vzpomínat. Nádherná divácká kulisa uchvátila sportovce, fanoušky i komentátory. V paměti ale nejspíš zůstane i pohotová reakce německého kouče Andrease Stitzla na potíže českého reprezentanta Ondřeje Moravce v sobotním stíhacím závodě.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Ondřej Moravec při pádu ve stíhacím závodu mužů zlomil pažbu své malorážky.

Článek

Moravcovi nadějně rozjetý závod překazil pád, při němž zlomil pažbu své malorážky. Právě bezprostředně poté zajel ještě s poškozenou zbraní na zádech k jednomu z členů českého realizačního týmu u trati, který alespoň z televizních záběrů vypadal poněkud bezradně.

Mnohem větší aktivitu vyvinul rychle přiběhnuvší německý kouč Stitzl, který situaci bleskově zanalyzoval a s českým závodníkem zkonzultoval.

„Pokud nebude můj kouč reagovat, můžu si být jistý, že tenhle mi pomůže. Tohle je biatlon," tleskal přes svůj twitterový účet suverén letošní sezóny Martin Fourcade.

Mezinárodní spolupráci mezi konkurenčními reprezentacemi ocenila také Mezinárodní biatlonová unie IBU. „Pravý duch biatlonu. Pravděpodobně nejlepší moment celého týdne co se týče sportovního ducha," uvedla IBU na svém účtu.

Moravec v závodu pokračoval s náhradní zbraní, s neoptimálně seřízenými mířidly se ale střelecky trápil a propadl se až na konečné padesáté místo.

Reklama