Hlavní obsah

S Gábinou na pódiu? To nemělo chybu, jásala Puskarčíková. Ráno jí ale zatrnulo

Oberhof

Po nachlazení a výsledkovém propadu se znovu vyšvihla mezi nejlepší a svým třetím místem v závodě s hromadným startem v Oberhofu ještě znásobila českou biatlonovou radost po triumfu Gabriely Koukalové. Eva Puskarčíková si také náležitě vychutnala opojné pocity z příjezdu do cíle a následného ceremoniálu na stupních vítězů.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Skvělé Češky! Vítězka závodu s hromadným startem Gabriela Koukalová (vlevo) a v cíli třetí Eva Puskarčíková.

Článek
Fotogalerie

Přitom její umístění v páté, respektive čtvrté desítce z předchozího sprintu a stíhačky rozhodně nenaznačovaly, že by mohla opět útočit na pódiové umístění, na které dosáhla před už pár týdny v Pokljuce.

Sama se před nedělním závodem necítila v nejlepším rozpoložení. „Ráno jsem vstala a dost mi zatrnulo. Necítila jsem se vůbec dobře. Mojí spásou byla v závodě střelba, za to jsem vděčná, protože se mi tady jinak moc dobře neběhalo. Hlavně ve sprintu to byla katastrofa," vyzdvihla Puskarčíková svoji nedělní čistou střelbu v rozhovoru pro biatlon.cz.

Nejenže byla na střelnici stoprocentní, navíc si počínala velmi rychle. Střílela ve druhém nejrychlejší čase. Na trati to ale pro ni byl tvrdý boj.

„Běžecky mě to hodně bolelo. Možná až na poslední kolo. Podržela jsem čtvrtou položku a pak už se mi jelo hezky. Nemusela jsem bojovat, protože soupeřky byly daleko za mnou a užívala jsem si to," vracela se k průběhu závodu.

V cíli už na ni čekala vítězka závodu Gabriela Koukalová, s níž se mohla bezprostředně podělit o radost z dvojnásobného českého úspěchu. „Hrozně se mi to líbilo, jak jsme se tam takhle mohly přivítat, radost se násobila," těšilo ji.

Bronz byl o to příjemnější, že překvapila sama sebe. „V tom rozpoložení, co jsem závodila v pátek a v sobotu, jsem na bednu ani nepomyslela. Říkala jsem si, že budu ráda, když nedojedu poslední. A navíc, když to vyšlo i Gábině, tak to nemělo chybu. Najednou jsme na pódiu stály spolu. Je to neskutečný, to člověk asi mockrát nezažije," jásala.

Reklama