Hlavní obsah

Naštvaná Koukalová sundala soupeřky holí. Musela jsem použít násilí, hájí se

Ruhpolding/Praha

Z hvězdné formy nepolevuje. Biatlonistka Gabriela Koukalová si dojela ve sprintu na 7,5 km v německém Ruhpoldingu pro druhé místo a udržela se v čele Světového poháru. Obhájkyni velkého křišťálového glóbu za loňský celkový triumf však během závodu potkaly nezvyklé patálie, které řešila po svém.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Soustředěný výraz Gabriely Koukalové během závodu v německém Ruhpoldingu.

Článek

„Dneska jsem musela použít násilí," pravila sedmadvacetiletá závodnice v rozhovoru pro rozhlas.cz, když vysvětlovala situace na trati, při kterých ji nechtěly před sebe pustit pomalejší konkurentky. „Nevím, jestli na to mají vliv fanoušci, nebo prostě nemají slušné vychování, ale na opakované prosby vůbec nereagovaly, a tak jsem je sundala holí," řekla bez okolků Koukalová.

„Protože v momentě, kdy finišujete, víte, že je to na vteřiny a oni vám zaberou celou trať a ještě schválně uhýbají do stran, abych je nemohla předjet, tak to mi přijde dost nefér. Já tohle nedělám, takže si trochu vyprošuju, aby to ostatní závodnice také nedělaly," zlobila se.

Nohy ji nešly, a tak terče radši vybílila

I přes nečekané útrapy dokázala rodačka z Jablonce dojet na druhé příčce, díky čemuž navýšila vedení v čele hodnocení SP na dvacet jedna bodů před Němkou Laurou Dahlmeierovou, která skončila třetí. „Věřila jsem, že bych to pódium mohla dát, ale druhé místo je milé překvapení," konstatovala.

Přesto na svém výkonu našla i negativa. „Běžecky jsem na to dnes pocitově neměla. Představa, že bych měla jet byť jen o dva metry více, mě zabíjela," uvědomovala si nedostatky. „Radši jsem si v klidu vyčkala na správný čas spuštění ran a vybílila to, než abych se musela více namáhat," prozradila svoji strategii.

Další závod čeká Koukalovou už zítra, kdy je v německém Ruhpoldingu naplánována od 14:45 stíhačka, do které vyjede druhá se ztrátou dvaadvaceti vteřin na první Finku Kaisu Mäkäräinenovou, před třetí Dahlmeierovou bude mít naopak náskok osmi sekund.

Reklama

Související témata: