Hlavní obsah

Koukalová o problémech: Bylo mi trapně. Doktor ale volal, ať okamžitě přijedu

Hochfilzen

Biatlonovým fanouškům před startem světového šampionátu lehce zatrnulo. Hlavní hvězda českého týmu Gabriela Koukalová musela krátce před vrcholem sezóny v Hochfilzenu odcestovat k drobnému lékařskému zákroku do Jablonce. Z původně banálního zranění se vyvinula poměrně nepříjemná záležitost.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Gabriela Koukalová bude pro mistrovství fit.

Článek

Druhá žena průběžného hodnocení Světového poháru se zranila při závodech v Anterselvě ve Family Clubu, kde mají sportovci občerstvení.

„Měli tam dřevěné lavice, smekla jsem se a o jednu z těch lavic jsem si zarazila třísku. Na pokoji jsem si ji pak vytáhla a pustila to z hlavy. Prostě prkotina," popsala původ nepříjemností na palci pravé ruky pro stránky biatlonového svazu.

Doktor volal, ať okamžitě přijedu

Jenže taková malichernost to nakonec zase nebyla. „Kousek třísky tam totiž zůstal a udělal se mi zánět. Nechtělo se mi nikam chodit jen se zaníceným prstem, přišlo mi to trapné. Když to ale začalo odnášet zápěstí, bylo to už varování. Ruku jsem vyfotila a poslala to doktorovi. Ten mi hned zavolal, ať okamžitě přijedu do Jablonce," pokračovala Koukalová.

Podle svých slov dokonce musela poslední tréninkový den jezdit už jen o jedné holi. „Nebyla to taková legrace, jak jsem si myslela. Zanícené místo bylo třeba vyříznout," povzdechla si biatlonová hvězda.

„Asi mám v povaze takové průšvihy přitahovat, takže mě to vlastně nepřekvapilo," dodala smířeně. Nicméně podle lékaře Vladimíra Dobeše by měla být Koukalová pro závody na mistrovství stoprocentně fit.

Šampionát začíná ve středu 8.2. večer slavnostním zahájením. Závodní program začne o den později smíšenými štafetami. Složení českého týmu bude známo ve středu.

Reklama