Hlavní obsah

Rozklepala se mi kolena! Pak už jsem stojku neustála, přiznala Puskarčíková

Hochfilzen/Praha

Biatlonisté o ní mluví jako o harrachovském sluníčku, z jejíž tváře úsměv nemizí. Po závodě smíšených štafet ale byla Eva Puskarčíková na světovém šampionátu v Hochfilzenu hodně smutná. Hned po jejím úseku totiž bylo zřejmé, že čeští biatlonisté mohou zapomenout na medaili.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Zničená Eva Puskarčíková po svém úseku.

Článek
Fotogalerie

Benjamínek sestavy musel po střelbě vestoje na dvě trestná kola a předával až na 21. místě s více než minutovou ztrátou. Šestadvacetiletá Puskarčíková rozbíhala mix vůbec poprvé v kariéře, ale v minulosti se v této roli osvědčila několikrát při ženské štafetě. První střelbu zvládla čistě a nejrychleji ze všech, za 23 sekund.

Bohužel další položku totálně zpackala. „Rozklepala se mně kolena, pak už jsem stojku neustála. Moc mě mrzí, že jsem to takhle všem pokazila," říkala v slzách. Ani tři dobíjení nestačila, aby vyčistila všechny terče. „Evička ukázala svou odvrácenou tvář. Měla si to daleko víc pohlídat, jenže šla i s náhradními náboji až moc vabank a rány ji létaly do stran," krčil rameny šéftrenér Ondřej Rybář.

„Zřejmě jsem to neunesla psychicky. Na trati jsem se cítila docela dobře, jela s rozvahou, ale jak mi na stojce nespadly první a druhá rána, tak už bylo všechno špatně. Mně přišlo, že čím déle tam stojím, tím více se klepu. Pak už jsem na těle cítila každou ránu," smutnila Puskarčíková.

Střelecký výpadek může nahradit už zítra

„Už před startem mi přišla malinko nervózní, ale až tak velký problém jsem u ní nečekal. Občas se to ale v biatlonu stane, nikdo jí hlavu trhat nebude," řekl kouč žen Zdeněk Vítek. „Nakonec sedmé místo není špatné vzhledem k tomu, že jsme po prvním úseku byli úplně vzadu. Dvě trestná kola byla pořádnou ránou, ale naši závoďáci ukázali, že do špičky patří a dokázali to pro diváka krásně zdramatizovat," snažil se být smířlivý i Rybář.

Puskarčíková si může zlepšit náladu už při pátečním závodě na 7,5 km. Vylosovala si pro něj číslo 90. Vedle ní budou na startu i tři další Češky a všechny se na trať vydají až ve druhé polovině startovní listiny s následujícími čísly: 56 Charvátová, 74 Vítková, 96 Koukalová.

Reklama