Hlavní obsah

Poplácání po pozadí, i to je rituál Koukalové. Proplesknu ji, to platí vždy, prozradila masérka

Hochfilzen/Praha

Často dobíhá biatlonistka Gabriela Koukalová na start na poslední chvíli. Před dnešním zlatým sprintem na mistrovství světa v Hochfilzenu ale byla na stadionu s nezvyklým předstihem. Masérka české reprezentace pak prozradila, co na mistryni světa platí před závody, aby se dostala do pohody. K rituálu patří i poplácání po pozadí sympatické závodnice.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Mistryně světa Gabriela Koukalová si užívala se zlatou medailí na slavnostním vyhlášení. Česká biatlonistka vyhrála v Hochfilzenu sprint na 7,5 kilometru.

Článek
Fotogalerie

V prostoru před startem čeká na závodnice vždy masérka Petra Sedláčková a tentokrát se nestačila divit. "Gábina přišla na start až moc brzo. Deset minut před startem, to nebývá," smála se Sedláčková už v době, kdy měla Koukalová už po závodu a chystala se vystoupit na slavnostním vyhlášení na nejvyšší stupeň.

"Takhle brzo na startu jsem už dlouho nebyla. Říkala jsem si, že jsem mohla přijít víc na knap," přitakala Koukalová, že se sama divila, kolik času ještě do startu měla.

Když se Koukalová boji, většinou to dopadne dobře

Sedláčková na české hvězdě viděla, že je na tom dobře. "Říkala, že se bojí. To většinou znamená, že to dobře dopadne. Cítila jsem z ní jistotu," řekla masérka.

Koukalová si pár minut předtím, než vyrazila do stopy, už jen zkontrolovala všechny náležitosti. "Udělala své rituály. Je tak vyspělou závodnicí, že ví co má dělat. Nepotřebuje ani proklepnout svaly," uvedla Sedláčková.

Poslední, co masérka biatlonistce před cestou za titulem mistryně světa udělala, bylo, že ji jako vždy poplácala po pozadí. "Proplesknu ji, to platí vždy, a popřeju štěstí," rozesmála se Sedláčková.

Znovu se s Koukalovou viděla, když se čerstvá šampionka přihnala z cíle a sháněla se po svých věcech, aby se oblékla. "Přiběhla nepopsatelně šťastná. Asi jsem ji takhle viděla vloni v Novém Městě, " řekla Sedláčková.

Reklama