Hlavní obsah

Koukalová nosí zlato v kapse a dopřála si brutální půlnoční hostinu

Hochfilzen

Zlatou medaili nosí stále v kapse a pořád je nepopsatelně šťastná. Biatlonistka Gabriela Koukalová po sobotním tréninku v Hochfilzenu v televizním studiu s ohromující bezprostředností líčila, jakou půlnoční hostinu si dopřála po svém vítězném závodě na 7,5 km.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Gabriela Koukalová s pivem na stupních vítězů po triumfu ve sprintu na MS v Hochfilzenu.

Článek

Při její lásce ke sladkostem se dalo čekat, že se odměnila něčím podobným. Koukalové spontánní zpověď ale všechny překvapila. „Lidi si o mně možná budou myslet, že jsem čunče, ale já dostala po půlnoci takový hlad, že jsem zbaštila půl sklenice sádla s králičím masem, okurkami a k tomu jsem si dala skoro půl bochníku chleba," prozradila ve vysílání České televize.

Nakonec došlo i na předvídaný moučníček. „Tohle všechno jsem pak zajedla nějakými řezy se šíleně tučným krémem přímo z pekáče a po hodině a půl jsem poprvé v životě cítila, kde se v těle nachází žlučník," usmívala se Koukalová a přiznala, že sobotní snídani vynechala.

„Trénink jsem ale zvládla v pohodě a břicho se neozývalo," líčila 27letá česká biatlonistka, kterou neopouští zlaté opojení. „Dochází mi to víc a víc, a když teď v televizním studiu vidím jen ty záběry, tak mám co dělat, abych zamáčkla slzičku. Pořád je ve mně obrovská euforie, ale i nevěřícnost," líčila se zasněným pohledem na zlatou medaili.

„Přijde mi daleko menší, než ty co mám z předchozích šampionátů v Novém Městě a Kontiolahti, ale tahle se moc krásně leskne. Měla jsem medaili na nočním stolku a bylo nádherné probudit se a vidět ji tam. Chvíli jsem se pak o ni musela přetahovat s manželem, ale nic jsem si od něj nenechala líbit," usmívala se.

Připustila, že v české výpravě proběhla oslava jejího titulu. „Mě se ale moc netýkala. Snažila jsem se zachovat profesionálně a po návratu z medailového ceremoniálu na náměstí jsem si se všemi jen lehce přiťukla. Slyšela jsem, že oni pak jeli dál, ale já se šla natáhnout," prozradila, co dělala, než se dopustila toho masakru v jídelníčku

V české výpravě se probírá i netradiční sázka. Šéf českého biatlonu Jiří Hamza totiž ještě před závodem na 7,5 km prohlásil, že při zisku zlaté medaile koupí Ondřeji Rybářovi traktor. „Já to beru jenom jako hec, něco takového přece po Jurovi ani nemůžu chtít," usmíval se šéftrenér.

„Tohle slyším prvně, ale šéf svazu je férovej chlap a určitě dodrží své slovo," prohlásila Koukalová, která se dnešní závod mužů na 10 km chystala sledovat vleže z hotelového pokoje. „Potřebuju regenerovat," pravila. V neděli už v 10.30 h vyrazí jako první do stíhacího závodu a nebylo by od věci k páteční zlaté medaili pořídit nějakou sestřičku.

Reklama

Související témata: