Hlavní obsah

Koukalová trenéry nadchla. A další? Střelba Charvátové je vystrašila, Vítková končila v slzách

Hochfilzen

Druhý výstřel vytrvalostního závodu sice poslala těsně pod terč, zbývajících devatenáct rán Gabriely Koukalové ale mířilo do černého a právě za precizní práci na střelnici při cestě za stříbrem ji nejvíc chválili trenéři.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Gabriela Koukalová na trati vytrvalostního závodu na MS v Hochfilzenu.

Článek

„Zvládla to perfektně. Neztratila hlavu. Trenér má vždycky největší radost, když závoďák vyždímá, co v něm je, a Gábina je výjimečná, protože má v sobě neuvěřitelný motor," ocenil pro ČTK šéftrenér Ondřej Rybář.

„Její obrovská síla je v tom, jak si to dokáže srovnat v hlavě. Dobře věděla, jak je poslední položka důležitá, ale udělala při ní přesně, co bylo nutné, a správně si počkala na poslední dvě rány," chválil i trenér žen Zdeněk Vítek.

„Pro Gábinu bylo důležité, aby měla všechny tři medaile a mohla je porovnat," vtipkoval pak šéf trenér, jenž považoval za správné poslat Koukalovou na trať už s číslem 51.

Ze stříbra smutní nejsou

„Většina favoritek sice jela až za ní, ale pocuchala jim nervy. Žádnému závoďákovi nepřidá, když vidí, jak soupeř upaluje. A ten Gabčin vzkaz byl jasný, jdu si pro další medaili. Že to po nádherném souboji na dálku s Laurou vyšlo na stříbro, z toho smutní určitě nejsme," mínil Rybář. „Mně už na adresu Gábiny docházejí superlativy, předvedla další famózní výkon," dodal Vítek.

Vedle Koukalové se do nedělního závodu s hromadným startem kvalifikovala už jen Eva Puskarčíková. „Na trati veliké trápení, o to těžší bylo udržet koncentraci na střelnici, proto asi chyby na obou stojkách. Nespokojená jsem ale hlavně s během," řekla.

V slzách končila patnáctku Veronika Vítková. „Měla jsme toho ke konci už plné zuby, běželo se mi celou dobu těžce a při závěrečné stojce jsem nedokázala flintu ani pořádně udržet," mínila. „Z Verčina biatlonu se vytratila radost," všiml si Rybář.

Trenéry vystrašila i katastrofální střelba Lucie Charvátové. „Osm chyb na střelnici, to jako dobré naladění pro páteční štafetu určitě nezafungovalo," poznamenal Vítek, jenž musí do dnešního večera vybrat složení štafety.

Už dnes čeká muže závod na 20 km (14.30 h, ČT sport) a české kvarteto si vylosovalo tato čísla: 37 Krupčík, 51 Moravec, 67 Krčmář, 94 Šlesingr.

Reklama

Související témata: