Hlavní obsah

Manželka stříbrného hrdiny: Byly to strašné nervy, jít na stupně vítězů mě nenapadlo

Hochfilzen

V radostném objetí s manželkou Veronikou a dcerou Rozálií, která závod skoro celý prospala, skončil biatlonista Ondřej Moravec cestou ze stupňů vítězů po zisku dnešního stříbra na světovém šampionátu v Hochfilzenu.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Český biatlonista Ondřej Moravec měl v cíli vytrvalostního závodu na MS v Hochfilzenu pořádnou radost. Vybojoval stříbrnou medaili.

Článek
Fotogalerie

"Byly to strašný nervy, ale atmosféra byla fantastická a závod úžasný," řekla Veronika Moravcová. S českými fanoušky povzbuzovala z tribuny B, odkud sledovala manželovu přesnou střelbu. "Ty čtyři nuly jsou naprosto fantastický," ocenila jeho výkon ve vytrvalostním závodu.

U sebe měla celou dobu i třináctiměsíční Rozálii. "Prospala skoro celou taťkovu štaci, až na poslední střelbu už byla vzhůru," prozradila Moravcová. V momentu, kdy Moravec trefil i poslední dvacátou ránu a otevřel si cestu k medaili, diváci vybuchli nadšením a malá Rozálie se rozplakala. "Chudák, lekla se," řekla Moravcová.

Moravcová je s dcerou v Rakousku od víkendu a viděla obě pátá místa svého muže ve sprintu a stíhacím závodu. "Po těch dvou pátých místech bylo jasný, že tam něco je, že by to snad mohlo dopadnout," uvedla. Ráno před závodem viděla, že je Moravec v pohodě. "Vypadal v klidu."

Moravec bydlí s českým týmem a s manželkou a dcerou se během šampionátu viděl jen párkrát. V pondělí spolu strávili odpoledne. "Rodina dodává klid. Když prohrajete závod, jste poslední a přijdete domů, tak tam jste vždycky první. Doma mi nikdo neřekne, že to je špatné, pro ně jsem jednička a to je důležité," řekl.

Zatímco Američan Lowell Bailey měl dceru i s manželkou na stupních vítězů, Moravcová s dcerou čekaly v útrobách stadionu. "To mě vůbec nenapadlo, že by mohla na stupně vítězů taky," usmála se Moravcová. "Třeba by se ještě něco mohlo povést, a když ne, tak i tak už je stoprocentně splněno."

"Myslím, že pro ně je to nádherný zážitek, i když Róza z toho absolutně nemá rozum. Verča už nějaké závody zažila a doufám, že si to užije a takovými nádhernými okamžiky jí můžu vrátit to, co se mnou musí v uvozovkách protrpět," řekl Moravec.

Reklama

Související témata: