Hlavní obsah

Zvláštní, připadal jsem si jako Fourcade, říkal po triumfu Moravec

Kontiolahti/Praha

Jak chutná triumf, už hodně dlouho nepoznal. Až teď. Co na tom, že byl jen ´druholigový´. Biatlonista Ondřej Moravec ovládl vytrvalostní závod ve finském Kontiolahti v rámci IBU Cupu, v konkurenci závodníků národních B-týmů. Nebo těch borců, kterým se nechtělo trmácet lán světa do Pchjongčchangu, korejského dějiště příští zimní olympiády, kde pokračuje prestižní Světový pohár.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Ondřej Moravec při střelbě na archivním snímku.

Článek

Na nedávném MS v téhle disciplíně Moravec skončil stříbrný. Dnes byl první. Na trati 20 km neminul ani jeden terč a zvítězil o 46,7 sekundy před Rusem Alexejem Volkovem. Třetí skončil další závodník jezdící SP, Rakušan Daniel Mesotitsch.

„Byly to takové zvláštní a příjemné pocity," přiznával Moravec pro biatlon.cz po boji, do něhož šel jako velký adept na vítězství. „Připadal jsem si tak trochu jako Martin Fourcade, když nastupuje s námi ve Světovém poháru. Taky je vždy favorit a jen on si to může pokazit," pokračoval letohradský biatlonista.

Roli zvládl bez jediného zaváhání. „V úterý i ve středu nám tady hodně foukalo. Ale dnes bylo totální bezvětří. Praporky jen zplihle visely. Věděl jsem, že když minu terč, bude to jen mojí chybou, nikoliv podmínkami. A tak jsem se na každou položku maximálně soustředil. Za ty čtyři nuly jsem moc rád. Koneckonců bez nich bych ani nevyhrál.

Ani si hned nevybavil, kdy v nějakém závodě zvítězil. „Možná nějaký český mistrák, takže radost mám obrovskou," netajil.

Vedle vítězství ho těšila i další skutečnost. „Konečně jsem se tady na severu zbavil rýmy. A to je, řeknu vám, po těch týdnech velká úleva."

Reklama

Související témata: