Hlavní obsah

Vítková musela v Koreji do nemocnice. Ale v Evropě už chce zase závodit

To byl tedy nepovedený výlet! Proklatě daleko! Bez výraznějšího výsledku. A ještě se zastávkou v nemocnici. Biatlonistka Veronika Vítková skončila po sobotním stíhacím závodu Světového poháru v Pchjongčchangu v nemocnici. Špatně se jí dýchalo a brnělo ji celé tělo. Jenže vše se otočilo k lepšímu. Dokonce natolik, že po přesunu do Evropy chce hned dál závodit. V pátek jsou na pořadu sprinty předposledního dílu SP ve finském Kontiolahti.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Veronika Vítková (vlevo) při štafetě na MS

Článek

Vítková vyrazila na trať stíhacího závodu z 53. příčky po sprintu a po třech střelbách odstoupila. "Strašně špatně se mi dýchalo a poté, co mě odvedli do buňky, tak se to začalo ještě horšit," líčila Vítková na svém facebookovém profilu. Brnělo ji tělo, přišly další problémy. Musela učinit zkušenost se zdravotnickým zařízením v dějišti příštích zimních her.

"Celá jsem se třásla, tak jsem byla odvezena do nemocnice. Když mi dodali lehce kyslíku, bylo hned lépe. Krev byla také v pořádku, tak mě pustili zpět na hotel."

Trojnásobná medailistka z mistrovství světa a olympiády ze smíšených štafet se necítila v budoucím dějišti olympiády dobře už po příletu. "Zřejmě jsem byla zničená po zdlouhavé cestě," zmínila třicetihodinový přesun z Evropy. "Výsledkem bylo 53. místo ve sprintu a nedokončená stíhačka, takže velké zklamáni," uvedla Vítková.

Do nakonec třetí štafety vítězka jednoho individuálního závodu SP nenastoupila. Teď už se však cítí dobře. "Jen jsem unavená. Spolu s týmem se dnes přesunu do Kontiolahti a po konzultaci s naším lékařem snad budu v pátek plně připravena se postavit opět na start sprintu a vše bude veselejší," doufá osmadvacetiletá Vítková, že se jí povede vylepšit dojem z nepříliš povedené sezóny.

Reklama

Související témata: