Hlavní obsah

Koukalová a spol. po kotníky v marastu. Dobře se v tom plave, baví se trenéři

Oslo

Skoro jaro přivítalo v Norsku biatlonisty, které čeká finále Světového poháru. Na tratích slavného Holmenkollenu si to rozdají o poslední body. Od pátku do neděle jsou na programu sprinty, stíhací závody a nakonec souboje s hromadným startem. Teploty se v norské metropoli pohybovaly nad nulou, ale meteorologové slibují i pro Koukalovou a spol. změnu! O víkendu má mrznout. Vše podstatné v seriálu je rozhodnuté, ale znovu jde o body, odměny a alespoň kosmetické úpravy celkového pořadí.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Koukalová v Kontiolahti

Článek

„Zatím jsme tu měli mlhu, silný nárazový vítr a teplo," hlásil z Osla  pro biatlon.cz šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. Během tréninku se závodníci bořili po kotníky do měkkého sněhu. "Mnozí se tak místo lyžování šli raději proklusnout."

Český realizační tým stačil připravit na facebook reprezentace video. Tolik příznačné pro to, jaké zatím panují v Norsku podmínky. "Dobře se v tom plave," smáli se trenéři sněhové břečce.

Pořadatelé ovšem přislíbili, že trať bude pro závody v pořádku – místo marastu tvrdá, prosolená. Další problém se ovšem vyskytoval na střelnici. „Stahuje se tam voda," vysvětloval Rybář.

Pozorně sledoval další vývoj povětrnostních podmínek. Ale už bez vtípků. Dobrá, či špatná volba startovní skupiny může ovlivnit všechny závody.

Gabriela Koukalová před závěrem SP drží jistě druhé místo s náskokem 87 bodů před Kaisou Mäkäräinenovou z Finska. V závodech s hromadným startem ovšem ještě může teoreticky útočit na první pozici královny sezóny Laury Dahlmeierové z Německa.

Eva Puskarčíková opustila minulý týden elitní desítku, protože v Kontiolahti nepostoupila ze sprintu do stíhačky. Desátou Američanku Susan Dunkleeovou má před sebou o 43 bodů. Desátá pozice je zajímavá z pohledu odměn. Na dohled ji má i Ondřej Moravec, který je aktuálně dvanáctý.

Program finálového kola SP
Pátek
14:00 – sprint žen
16:30 – sprint mužů
Sobota
12:45 – stíhací závod žen
15:00 – stíhací závod mužů
Neděle
11:15 – závod s hromadným startem žen
13:30 – závod s hromadným startem mužů
Vysílá ČT Sport. On-line můžete sledovat na Sport.cz

Reklama

Související témata: