Hlavní obsah

Biatlonový baby boom? Další soupeřka Koukalové čeká dítě

Oslo

Někdejší mistryně světa Miriam Gössnerová a jeden z nejlepších světových slalomářů Felix Neureuther očekávají narození dítěte. Německý sportovní pár oznámil radostnou novinu v neděli na sociálních sítích. O termínu narození potomka se ale oba nastávající rodiče nezmínili.

Foto: Profimedia.cz

Německá biatlonistka Miriam Gössnerová si dá mateřskou pauzu.

Článek

„Počátek všeho je maličký. Hrozně moc se těšíme," napsal Neureuther k fotografii, na níž klečí před svou přítelkyní a dává jí pusu na bříško. Oba jsou momentálně na dovolené v Norsku, jinak mají dům v Garmisch-Partenkirchenu.

Šestadvacetiletá blondýnka a o sedm let starší lyžař tvoří pár čtvrtým rokem. Od biatlonu si musela Gössnerová odpočinout poté, co si před čtyřmi roky při nehodě na kole zlomila čtyři obratle a přišla o olympiádu v Soči. Během závodní pauzy se pak objevila i na titulní stránce německé mutace pánského časopisu Playboy.

Kvůli mateřským povinnostem přerušily v posledních letech kariéru i další renomované biatlonistky, např. Marie Dorinová-Habertová z Francie, Švýcarka Selina Gasparinová, slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová či naposledy Běloruska Darja Domračevová. Trojnásobná olympijská vítězka se do kolotoče SP vrátila teprve letos v lednu poté, co loni v říjnu porodila dceru Xenii, kterou má s norskou biatlonovou legendou Olem Einarem Björndalenem.

Reklama