Hlavní obsah

Koukalová opět královnou. Po skvělé sezóně doma vládne

Praha

Sezónu ozdobenou titulem mistryně světa a druhým místem v celkovém hodnocení Světového poháru Gabriela Koukalová definitivně uzavřela s pomyslnou korunkou na hlavě. Potřetí v kariéře vyhrála domácí anketu Biatlonista roku, s náskokem 75 bodů před Ondřejem Moravcem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová (vpravo) ovládla anketu Biatlonista roku.

Článek
Fotogalerie

„Život se skládá z drobných střípků, větších či menších radostí, které společně člověka motivují a vytvářejí celek. A to je přesně i případ Biatlonisty roku, který do té mozaiky zapadá," pochvalovala si Koukalová, která na mistrovství světa v Hochfilzenu získala zlato ve sprintu, stříbro ve vytrvalostním závodě a bronz ve stíhačce.

„Byla to super sezóna, teprve v těchto dnech si plně uvědomuju, co se mi podařilo, u mě se pocit intenzivního prožitku dostavuje se zpožděním," přiznala Koukalová, která si po sezóně odpočinula s manželem Petrem na dovolené na Maledivách.

„Volno jsem potřebovala a tentokrát jsem ho měla dlouhé. Myslím, že mi to opravdu hodně prospělo," pochvalovala si sedmadvacetiletá biatlonistka, která se v úterý vrátila k tréninku.

Objevem roku byla v Národním domě na Vinohradech vyhlášena Markéta Davidová, titul Skokan roku získala Eva Puskarčíková, mezi trenéry převzal ocenění kouč ženské reprezentace Zdeněk Vítek.

Reklama