Hlavní obsah

Potvrzeno! Koukalová začátek sezóny nestihne. Ohrožena je i její účast na olympiádě

Jablonec nad Nisou

Chmurné předpovědi se naplnily! Biatlonistka Gabriela Koukalová potvrdila, že kvůli potížím s lýtkovými svaly nestihne začátek sezóny. Od června nemůže trénovat naplno, nyní se poprvé zapojí do přípravy s reprezentací a odletí za ní do Finska. Českému rozhlasu Koukalová řekla, že její účast na únorových olympijských hrách zůstává ohrožena.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Koukalová v Kontiolahti

Článek

"Je mi jasné, že nestihnu úplně začátek sezóny, ale pořád moje myšlenky směřují směrem k olympiádě. Doufám, že budu schopná se tam předvést ve formě," řekla Radiožurnálu úřadující mistryně světa ve sprintu a druhá žena minulého ročníku Světového poháru, v němž získala dva malé křišťálové glóby.

Sedmadvacetiletá Koukalová v létě pět týdnů netrénovala vůbec a pak měla vlastní režim uzpůsobený tomu, co jí zdraví dovolí. Tak to zůstane i na sněhu ve finském středisku Imatra. "Pravdou je, že vlastně tréninkový výpadek není velký, ale v tuhle chvíli spíš gigantický. Jsem sama zvědavá, jestli se budu ještě schopná zmátořit," přiznala.

"Když budu upřímná, tak určitě může být ohrožena moje účast na olympiádě. V tuhle chvíli ale není nic jasné, ale já stále věřím," dodala vítězka Světového poháru z předminulé sezóny. Příčinou bolestí v lýtkových svalech byly přetížené achilovky.

Sezóna začne biatlonistům za měsíc 26. listopadu ve švédském Östersundu. Nejprve se pojede smíšená štafeta, naplno se závodní kolotoč rozjede o tři dny později.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články