Hlavní obsah

Řidiči pozor! Koukalová míří. A směje se, ale zatím jen na kamiónu naplněném i žalem, slzami a bolestí

Praha

Je nepřehlédnutelný. A možná bude rušit více než všechny billboardy kolem českých dálnic dohromady. I Gabrielu Koukalovou uvidí přímo na silnicích řidiči, kteří pojedou za kamiónem českých biatlonistů. Už je vyzdoben grafikou a je na něm vyobrazena právě česká jednička a s ní i další reprezentanti.

Nový servisní truck biatlonistůVideo: Český biatlon

 
Článek
Fotogalerie

Biatlonisté dnes na sítích zveřejnili video, na kterém je vidět, jak reklamní agentura zdobí  návěs grafikou. Na pravé straně jsou s Koukalovou i Veronika Vítková a Eva Puskarčíková a trojice mužů s malorážkami v ruce - Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Michal Krčmář.

Na druhém boku na sebe křičí Moravec s Krčmářem a smějí se Vítková a mistryně světa Koukalová, které ale aktuálně kvůli potížím s lýtky úplně do smíchu není a prognózny jsou všelijaké. Je už jisté, že nestihne úvod Světového poháru. A nad olympiádou je pořádný otazník. Ale na novém povozu hraje hlavní roli.

Na zadní straně je pak Koukalová v akci, jak míří na terč a nad ní je anglický nápis: "...na cestě za vítězstvím." Na stranách jsou uvedena mimo jiné výrazny jako píle, dřina, napětí, bolest, přátelství, láska, žal, slzy, štěstí nebo euforie. To vše je součástí všedního života biatlonistů.

"Tohle je první jízda návěsu, kterou vidím na vlastní oči. Už začínám věřit, že s tím v zimě někam pojedeme," komentoval na videu šéftrenér Ondřej Rybář cestu návěsu ven z haly. "Akorát traktor budeme muset přezout, má dost sjetý vzorky," vtipkoval. Bát se ale nemusí. Převoz servisního návěsu zařídí vždy speditérská firma.

Češi oznámili, že budou mít konečně patřičné servisní vybavení, už při letošním mistrovství světa. "Nechceme se rozcapovat, ale důvod je jasný. Chceme držet krok se světovou špičkou," řekl tehdy Rybář. Servisní mobilní zařízení je teď už skutečností.

Využívají ho i Norové, kteří měli na MS v Rakousku dokonce dva, Švédové, Rusové, Němci, Rakušané, Francouzi i Kanaďané.

Reklama