Hlavní obsah

Českou dvojici zdrželo deset dobíjení. Jislová se Šlesingrem skončili desátí

Östersund/Praha

Čeští biatlonisté Jessica Jislová s Michalem Šlesingrem obsadili desáté místo v úvodním závodě smíšených dvojic při Světovém poháru ve švédském Östersundu, když musela celkem desetkrát dobíjet a za nejlepšími trochu zaostávala i běžecky. Střelecky nejlepší byli vítězní Rakušané Hauserová, Eder.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Rakouský biatlonový pár Lisa Theresa Hauserová a Simon Eder ovládl na startu nové biatlonové sezóny sprint dvojic ve švédském Östersundu.

Článek

Jislová svůj první úsek zvládla bezchybně při střelbě vleže, ale vestoje dvakrát dobíjela. Navíc bylo znát, že je oproti špičce běžecky pomalejší, takže předávala svému reprezentačnímu kolegovi až na jedenácté pozici. Šlesingr musel na obou položkách použít náhradní náboje, takže se žádný posun dopředu nekonal. V čele se drželi Rakušané Hauserová i Eder, kteří pálili čistě a velmi rychle.

Když se znovu dostala na trať Jislová, byla ztráta české dvojice už přes minutu a reprezentantka znovu předvedla stejné střelecké výsledky. Smůlu měla Kanada, která po pádu Crawfordové ze čtvrtého místa přišla o šanci prát se o stupně vítězů. Šlesingr pak při dalším využití náhradních nábojů neměl moc šanci vylepšit umístění.

Vítězní Rakušané byli na střelnici skvělí, dobíjeli celkově jen dvakrát, a tak o jejich prvenství nebylo pochyb. Stříbro pro Německo urval ve finiši Lesser, na pódiu se trochu nečekaně ocitla i reprezentace Kazachstánu.

Favorizovaná dvojice Francouzů Dorinová-Habertová, M. Fourcade skončila čtvrtá, také kvůli tomu, že se její finišman těsně před koncem nevyhnul kolizi se soupeřem. Norsko, které patřilo mezi běžecky nejrychlejší, doplatilo na tři trestná kola, které musela kroužit Fenneová. Šlesingr dojel s poměrně výraznou ztrátou na desátém místě.

Šlesingr: Ještě větší mazec, než jsem čekal

„Chtěl jsem vidět naši dvojici trochu výše, ale dobíjení bylo vážně moc. Každá netrefená rána znamená zdržení a propad dolů. Zejména u Šlesingra mě mrzí, že jich měl celkem šest, takže na střelnici pochvalu zaslouží jen Jislová za ležku. Přece jen jsme ale teprve na startu sezóny, tak uvidíme, jak to půjde dál," tvrdil trenér Michael Málek.

„Pro mě to byla premiéra v této disciplíně a ještě větší mazec, než bych čekal. Ke konci už jsem docela vykysnul a poslední kilometr jsem toho měl nad hlavu. Jak jsou krátké běžecké úseky mezi střeleckými položkami, je to vyloženě kvapík, pak se pálí i v intenzivní zátěži. Určitě se mi to nepovedlo, jak bych si přál. Třeba Rakušané a Francouzi ale postavili to nejlepší, co měli, právě do dvojic," tvrdil pro ČT Michal Šlesingr.

Světový pohár v biatlonu - závod smíšených dvojic
1. Hauserová, Eder (Rak.) 36:17,0 (0+2)
2. Lesser, Hinzová (Něm.) +16,5 (0+9)
3. Višněvská, Braun (Kaz.) +32,7 (0+5)
4. Dorinová-Habertová, M. Fourcade (Fr.) +33,7
5. Perssonová, Samuelsson (Švéd.) +34,3 (0+9)
10. Jislová, Šlesingr (ČR) +1:52,2 (0+10)

Reklama

Související témata: