Hlavní obsah

Koukalová přemlouvá lýtka, neúspěšně. Nesmím se utápět v beznaději, říká

Östersund

Bolavá lýtka stále nepouštějí Gabrielu Koukalovou k plnému tréninkovému zatížení. Přitom ve švédském Östersundu z různých stran slyší otázku, jak jsou na tom její nohy. V žertu všem odpovídá, že je má až na zem. „Musím si z toho dělat legraci, abych se neutápěla v beznaději," říká česká biatlonová hvězda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonistka Gabriela Koukalová na začátku olympijské sezóny není v pohodě a nemůže závodit

Článek

V nadsázce pak líčí, jak přemlouvá lýtka, že je má ráda, a prosí je, aby jí ještě chvíli posloužila. „Bohužel, zatím se v závodním tempu moc nechytají. Už nevím co vyzkoušet. Jakmile zkouším lyžovat ve větší intenzitě, připadá mi, že mám nohy permanentně unavené," vypráví Koukalová.

Závody Světového poháru si tak vychutnává z nezvyklé pozice. „Když sama startuju, nemám moc šancí rozhlížet se kolem. Tady to je pro mě jedinečný zážitek, i když jsem zatím užitečná jen jako maskot," líčí, a jako by chtěla zamaskovat občasné stavy zmaru, posílá přes sociální sítě rozverné vzkazy.

Třeba o tom, jak trpěla při týmovém focení při minus devíti stupních Celsia. „Byla jsem brzy promrzlá na kost a v šoku z televizního kameramana, který natáčel jen v šortkách. Zůstávají mi piliny stát nad tím, jak to mohl vydržet, a ještě se tvářil, jako kdyby byl právě na dovolené v Karibiku. Náš pomyslný souboj jsem prohrála na celé čáře a nezbývalo mi než se jít potupně přiobléct," napsala na svůj facebookový profil a přidala smajlíky.

Reklama