Hlavní obsah

Roste biatlonistům nový trumf? Ke stříbru chyběl centimetr, říká kouč po životním závodě

Praha

Českým biatlonistům se v závodech Světového poháru výsledkově nedaří. Ani v šestém individuálním startu se nevešli do nejlepší dvacítky. Na bídný úvod už doplatil Jaroslav Soukup, který byl po druhém podniku v rakouském Hochfilzenu přeřazen do B-týmu. A právě v něm se možná blýská na lepší časy. Ve čtvrtek skončil pátý ve vytrvalostním závodě na 20 km v Obertilliachu Ondřej Hošek. Jeho umístění přitom mohlo být ještě lepší.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Ilustrační foto.

Článek

„Ke stříbru mu scházel pouze jeden centimetr," přiblížil pro biatlon.cz trenér rezervního družstva Marek Lejsek kolik chybělo k medaili. Hošek se jediné chyby dopustil na závěrečné čtvrté střelbě. Od bronzu ho dělilo necelých sedm sekund. Kdyby nechyboval, nepřičítala by se mu trestná minuta.

„Ondrův výkon byl opravdu hodně vyzrálý, a to mě těší, protože mezi muži závodí teprve druhým rokem," zmínil Lejsek, že jeho svěřenec stále patří mezi reprezentační nováčky. „Přitom na trati běžel na úrovni Jardy Soukupa," srovnával trenér výkon dvaadvacetiletého borce s pětatřicetiletým matadorem. Hošek předvedl 29. nejrychlejší čas ze všech 114 závodníků.

Hoškův výsledek je nejen jeho kariérním maximem, ale také se jedná o nejlepší umístění českého biatlonisty v individuálních závodech IBU Cupu v této sezóně. „Ondra se zařadil mezi opory týmu. Nejenže pravidelně boduje, ale také poctivě sbírá body do Poháru národů. Vždy patří mezi tři nejlepší v našem týmu," upozorňuje Lejsek na potenciál nejmladšího člena reprezentačního béčka.

Své umístění může Hošek vylepšit už o víkendu. IBU Cup pokračuje v rakouském Obertilliachu sobotním sprintem na 10 km. V neděli jsou na programu štafety.

Reklama

Související témata: