Hlavní obsah

Biatlonová dvojice šestá, štafetu po zoufalé střelbě žen pozvedli muži

Obertilliach

Šesté místo obsadila česká dvojice Ondřej Hošek a Anna Tkadlecová v závodě mixů v pokračování IBU Cupu v rakouském Obertilliachu. V závodě smíšených štafet česká čtveřice obsadila jedenáctou příčku.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Ilustrační snímek.

Článek

V závodě dvojic vyhráli Rusové Kristina Rezcovová a Alexej Volkov, čeští reprezentanti na ně ztratili 1:39,7 min. Před sebou o více než půl minuty měli Nory. Nejlepším výsledkem této zastávky „druholigového" seriálu tak zůstalo Hoškovo páté místo ve vytrvalostním závodě na 20 km.

Hůře se vedlo smíšené štafetě. Lea Johanidesová předávala po prvním úseku a hrozivé střelbě (trestné kolo a 4 dobíjení) na sedmnáctém místě. Ludmila Horká nestřílela o mnoho lépe (1+3), ale posunula se na třinácté místo, kde zůstal i Milan Žemlička (0+2). Pozici v první polovině výsledkové listiny, v níž bylo 26 štafet, vylepšil o dvě příčky Lukáš Kristejn (0+0). Vyhráli Norové. Ztráta Čechů na ně činila 3:38,3 min.

Seriál, v němž členové B-týmu bojují o olympijskou šanci, pokračuje po Novém roce na Slovensku v Osrblie. Prestižní SP v německém Oberhofu rovněž na počátku ledna.

Reklama

Související témata: