Hlavní obsah

Biatlonisté si užívají stupně vítězů! Puskarčíková s Moravcem zářili při exhibici v Německu

Gelsenkirchen

Konečně stupně vítězů v této sezóně pro český biatlon! Postarali se o ně Eva Puskarčíková s Ondřejem Moravcem druhým místem při elitní exhibici na fotbalovém stadiónu německého bundesligového klubu Schalke. Reprezentační mix figuroval v Gelsenkirchenu na druhé příčce už v polovině závodu a uhájil ji také ve stíhačce. Prvenství v obou částech klání, které má celkovou dotaci 156 tisíc eur, získali Rusové Jurlovová s Volkovem.

Foto: Slavík biatlon/Petr Český, ČTK

Česká biatloniska Eva Puskarčíková - ilustrační foto.

Článek

Báječná atmosféra ve Veltins Areně přilákala padesát tisíc diváků. Mezi desítkou pozvaných párů je už tradičně vždy i někdo z českých biatlonistů. Zatímco loni reprezentovali Gabriela Koukalová s Michalem Šlesingrem a obsadili sedmé místo, letos se na start postavila dvojice Eva Puskarčíková, Ondřej Moravec a jako prize money berou 22 tisíc eur.

Ze světové špičky nebylo zastoupeno pouze Norsko, které v minulosti vyhrálo tuto exhibici už čtyřikrát. Vždycky u toho byl Ole Einar Björndalen, vždy ale s jinou partnerkou. Čeští reprezentanti ještě nikdy nevyhráli, dosud bylo maximem předloňské druhé místo Koukalové s Moravcem, na to se v posledním biatlonovém závodu letošního roku povedlo navázat.

Už první část zvládli Češi výborně hlavně díky skvělé střelbě Moravce, který z celkově dvaceti ran chyboval pouze jednou. S ním se pravidelně střídající Puskarčíková na třech položkách musela na trestné kolo, ale závěrečnou stojku už zvládla čistě, a tak exhibiční závod s hromadným startem dokončil reprezentační tandem na druhém místě.

Do stíhačky pak vyrážela česká dvojice s odstupem devíti vteřin na Rusy a jen těsně před Francouzi a Rakušany a dvě chyby Puskarčíkové hned po první střelbě ji připravily o medailovou pozici. Jenže sedm dalších položek zvládli reprezentanti už bez jediné chybičky, k tomu i Moravec parádně běžel a o stříbrné pozici nemohlo být pochyb. Na stupně vítězů pak kráčeli po červeném koberci.

Biatlonová exhibice smíšených dvojic v Gelsenkirchenu:
I. část - závod s hromadným startem
1. Jurlovová, Volkov (Rusko) 33:29,8 (3)
2. Puskarčíková, Moravec (ČR) +9,2 (4)
3. Bescondová, Jacquelin (Francie) +9,7 (6)
II. část - stíhací závod
1. Jurlovová, Volkov (Rusko) 33:21,4 (1)
2. Puskarčíková, Moravec (ČR) +24,0 (2)
3. Hauserová, Eberhard (Rakousko) +43,5 (9)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články