Hlavní obsah

Koukalová fandí v plavkách. Ideálně medaili, přála zraněná hvězda biatlonistům

Praha
Aktualizováno

Čeští biatlonisté v Jižní Koreji zahajují své sportovní zápolení, patrně ta největší hvězda ale musela olympiádu kvůli zdravotním problémům oželet. Gabriela Koukalová tak alespoň přes Facebook poslala svým parťákům zdravici z místa, které je v ostrém kontrastu s třeskutou zimou v asijském Pchjongčchangu.

Foto: Gabriela Koukalová, Facebook

Česká biatlonistka Gabriela Koukalová fandí svým parťákům i z pláže v blíže nespecifikované zemi.

Článek

„Lidi na pláži na mě koukali jako na blázna, nechápu vůbec proč?!" psala Koukalová v nadsázce ke svému fanouškovskému outfitu, který složila z české olympijské kolekce. „Vždyť olympijské hry jsou zahájeny, tak je přece nejvyšší čas hodit se do gala jako správný fanoušek a začít fandit naplno, ať už jste kdekoliv," pokračovala dvojnásobná stříbrná medailistka z her v Soči. Exotickou zemi, kde se momentálně nachází, ale neupřesnila.

Kvůli problémům s bolavými lýtky se Gabriela Koukalová ani jednou v sezóně nepostavila na start biatlonového závodu. Že na olympiádu nepojede, oznámila v půli ledna. Ve svém sobotním facebookovém příspěvku však naznačila, že by se ráda podívala na další hry.

„Nenechte se zmást, opravdu je mi moc líto, že na olympiádě nejsem taky a nemůžu bojovat o medaile. Tiše závidím sportovcům to napětí a emoce, které k olympiádě neodmyslitelně patří a věřím, že se mi poštěstí to v životě ještě alespoň jednou zažít," svěřila se Koukalová.

Nejvíc věří Vítkové s Moravcem

„Teď ale ze všeho nejvíc držím palce všem našim sporťákům, aby se jim podařilo prodat maximum toho, co v přípravě poctivě natrénovali a co svému sportu obětovali, skvěle reprezentovali Českou republiku a hlavně aby se ničím nesvazovali a měli ze svého výkonu radost ...a ideálně i medaili k tomu," přeje si vítězka Světového poháru z roku 2016.

Čeští biatlonisté v Soči získali pět medailí. Koukalová už dříve řekla, že největší šanci na zisk cenného kovu v Pchjongčchangu má podle ní Veronika Vítková s Ondřejem Moravcem.

A v případě jilemnické závodnice se Koukalová trefila. Vítková totiž v sobotu ve sprintu na 7,5 km vybojovala bronz a první medaili pro Česko.

Reklama