Hlavní obsah

Překvapení! Biatlon vsadí na mladou krev

Praha

Pozor, český biatlon vytasí další eso. Na závody Světového poháru do Norska nominoval šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář talentovaného juniora Jakuba Štvrteckého. Mezi ženami se pak vrací do Světového poháru olympionička a juniorská mistryně světa Markéta Davidová.

Foto: Sport.cz

Mladý biatlonista Jakub Štvrtecký dostane šanci ve Světovém poháru dospělých.

Článek

Onemocnění Michala Šlesingra mohlo zamotat trenérům hlavu, podle Rybáře ale bylo brzy jasno. Devatenáctiletý mladík Štvrtecký byl prý logickou a jednoznačnou volbou. „Kuba, přestože mezi juniory závodí teprve prvním rokem, patří na trati k absolutně nejrychlejším. Světový pohár zkouší i řada dalších juniorů, a tak budeme mít alespoň porovnání," vysvětlil svůj nominační počin šéftrenér pro biatlon.cz.

Namlsaní čeští fanoušci prý ale zatím nemají čekat, že Štvrtecký vtrhne mezi elitu a nandá to hvězdám. „Získat zkušenosti v atmosféře Světového poháru. Nic víc od Kuby nečekáme," mírnil Rybář představy o tom, že mladík rozšíří sbírky úspěchů českého biatlonu z olympijské sezóny.

Mladík, který skončil minulý týden šestý ve vytrvalostním závodě na juniorském MS, byl štěstím bez sebe. Moc dobře si prý ale uvědomuje, že k nominaci mu pomohly i zdravotní trable staršího kolegy. „Je mi líto, že Boušek onemocněl. Vím, že jinak bych nikam neletěl. Na druhou stranu si té šance velmi vážím a jsem za ni rád," nechal se slyšet rodák z Velkých Karlovic v Beskydech před pondělním odletem do Norska.

Program v Oslu začíná ve čtvrtek sprintem žen (12:00). Mužský závod je naplánovaný na 14:45.

Nominace pro závody SP v Norsku
Ženy
Markéta Davidová
Jessica Jislová
Eva Puskarčíková
Veronika Vítková
Veronika Zvařičová
Muži
Michal Krčmář
Ondřej Moravec
Jaroslav Soukup
Jakub Štvrtecký
Adam Václavík

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.