Hlavní obsah

Když exploduje síla. Čech, který se vymyká

Brno

Slovo, které vystihne jeho směr, podstatu a nitro? Můžete použít košatou mluvu a zasáhnete cíl. Pokud máte jen jedno slovo, stačí vám čtyři písma - jiný. Takový je český bojovník MMA Jiří Denisa Procházka. Zápasník, který tímto bojovým sportem žije, dýchá ho, baví se jím, žije současností, myslí na budoucnost. Krotí své emoce, ego a myslí na samotný čistý boj. Tohle je bijec z Jetssam Gymu v Brně, který nejde cestou jako ostatní, on je životním hercem v jiném filmu.

Český samuraj Jiří Denisa ProcházkaVideo: Sport.cz

 
Článek

Nyní píše svůj příběh v kleci japonské organizace Rizin. Další zápas ho čeká 30. září, jeho soupeřem bude Jake Heun.

Procházka má v MMA za sebou 24 bitev, 21krát vyhrál. Nyní si drží pět výher v řadě. Soupeř poznal v kleci 18 bitev, 11 vyhrál. Poslední boj prohrál.

Procházku vystihuje jedna věta, kterou řekl během reportáže. „Jak v životě, tak v ringu, furt je to přítomný okamžik, buď přidám oheň a vysypu tam víc věcí, nebo si vyčkávám, ale je to furt stejná rovina."

Pokora, čest, rozhodnost. Procházka vyznává samurajský kodex, který se mu prolíná civilním i životem v oktagonu. „On si jede to svoje, tu svoji filozofii. Je klidný, ale najednou exploduje," říká o Procházkovi trenér Martin Burkot.

Podobně ho vidí i bojovnici, kteří s ním trénují. Co si o něm myslí, jaký je kluk z vesnice, který září v Japonsku? Podívejte se na video.

Reklama

Související témata: