Hlavní obsah

Joshua předčasně ukončil Rusa a je dále šampiónem těžké váhy

Aktualizováno

Další velká boxerská noc těžké váhy poznala svého krále. Boj dvou zlatých olympijských vítězů zná lepšího. Anthony Joshua obhájil mistrovské pásy čtyř světových organizací proti vyzyvateli Alexandru Povětkinovi. Bitvu hostil zaplněný legendární stadión Wembley, kde 80 tisíc diváků vidělo jen sedm kol z dvanácti. Favorit vyhrál po počítání T.K.O.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Hotovo. Anthony Joshua obhájil mistrovské pásy čtyř organizací proti vyzyvateli Alexandru Povětkinovi.

Článek
Fotogalerie

Ve hře byly čtyři světové pásy. Joshua před duelem vlastnil tituly organizací WBA, IBF, WBO i méně významné asociace IBO. Po sobotní bitvě je má stále v držení a potvrdil pozici světové jedničky.

Na konci prvního kola šel Angličan mírně do kolen, Rus přesně trefil a Joshua tento úder cítil více než chtěl. I v následujícím Povětkin dokázal trefit a soupeř odcházel s nosem od krve. Tržné rány se dočkal o pár minut později i Povětkin, ránu odneslo jeho levé obočí.

Postupně ale Rus fyzicky uvadal a sok získával navrch. V polovině sedmého kola byl Rus počítán, pletl nohama a skončil v provazech. Pokusil se vrátit, ale za pár sekund se situace opakovala. Byl konec. "Děkuju vám. Byla to velká výzva, byl to dobrý zápas," chválil soupeře pár minut po výhře Joshua, který vyhrál v profiringu všech 22 duelů, 21 před limitem.

"Vyšla mi taktika. Věděl jsem, že má dobrou hlavu a bude těžkým soupeřem, ale fyzicky už tolik ne. Po druhém kole mi přišlo, že ubral na tvrdosti a koncentraci," dodal Joshua.

Podle serveru telegraph.co.uk Joshua vydělá 20 miliónů liber, soupeř 6 miliónů liber. V přepočtu na koruny jde o částky 600 a 170 miliónů.

Reklama

Související témata: