Hlavní obsah

Souboj geniálních. Promluví magická zadní pěst irského hřebce?

Praha

Jsou jako dva nedočkaví plnokrevníci, kteří čekají ve svých luxusních stájích, než budou vpuštěni do arény, aby oslnili milióny fanoušků MMA. Čas se krátí, napětí roste, emoce za pár hodin vystřelí. Stane se tak ze soboty na neděli v Los Angeles. Galavečer UFC 229 vyvrcholí bitvou dvou nesmiřitelných. Vyznavači boje v kleci se dočkají adrenalinové řežby Conor McGregor vs. Chabib Nurmagomedov.

Foto: Noah K. Murray, Reuters

UFC 229 v Los Angeles vyvrcholí bitvou dvou nesmiřitelných. Fanoušci se dočkali zápas Conor McGregor vs. Chabib Nurmagomedov.

Článek

Nadupaní bijci chtějí jeden druhého zničit a poznat opojný pocit vítězství. Tohle je prostě speciální bitva, pro mnohé fanoušky znamená předčasné Vánoce. Jen se budou konat v říjnu.

Irský hřebec McGregor naposledy v kleci bojoval na konci roku 2016, podlehl mu Eddie Alvarez. Nurmagomed měl minulý fight v dubnu tohoto roku, nestačil na něj Al Iaquinta.

Naposledy se McGregor předvedl v ringu, když nastoupil v boxerském zápasu, kde ho porazil v 10. kole Floyd Mayweather. V posledních dvou kolech dostal od ryzího boxera nakládačku a byl fackovacím panákem. S takovým vývojem v kleci ale rozhodně nepočítá.

Nurmagomedov má v roli profesionála na kontě 26 vítězství, ještě neprohrál. McGregor 21 výher a 3 porážky. Naposledy prohrál v březnu 2016, když ho porazil Nate Diaz.

Jak vidí jejich duel čtveřice z českého MMA?

Daniel Barták, trenér Penta Gym Praha
Těžké tipování. Oba jsou v tom, co dělají, geniální. Všeobecně se předpokládá, že to, co se stane v prvních dvou kolech, rozhodne. Conor v nich bude nejnebezpečnější. Bude plný sil a jeho takřka magická zadní bude hodně bolet. Jsem zvědavý, jakou má Chabib bradu, protože jeho styl je chodit pro take downy (porazy) přes ránu, což by se mu teď nemuselo vyplatit. Když Chabib první dvě kola přežije a Conora unaví, zpomalí, měl by zápas dotáhnout do vítězného konce. Problém je, že Conor je prostě speciální. Svými ostrými lokty může být nebezpečný i zespoda z gardu. A pak je tam faktor X díky němuž se dokáže dostat soupeřům do hlavy. Šampióna Aldu vykolejil tak, že si více méně došel pro K.O. Wrestler Alvarez s ním začal z ničeho nic boxovat, i když to není jeho nejsilnější stránka. Kdo ví, třeba ruského medvěda naučí létat. Můj tip je, Conor vyhraje T.K.O. na začátku třetího kola.
Andé Reinders, bývalý zápasník, trenér Reinders MMA
V podání Conora je vše, co předchází jeho zápasům velká show. Ale nenechme se zmýlit, samotný zápas bude střetnutím dvou skvělých bojovníků na jejich vrcholu, a tak jde v první řadě o velkou sportovní událost. Stylisticky bude tenhle zápas víc vyhovovat Connorovi a tak je pro mě určitě favoritem. Na Connora platí zápasníci volnostylaři, jakým byl například Chad Mendes. Zápasníci, kteří mají rychlé útoky na nohy, za které soupeře hází. Chabib je skvělý zápasník, ale většina jeho strhů je přes tělo soupeře, z klinče. Dostat se na tělo Conorovi je ale velmi těžké, obvykle si dokáže přední rukou udržet vzdálenost i za cenu inkasovaného úderu a trefovat soupeře svoji tvrdou zadní rukou. Chabib může vyhrát jen, pokud Conora unaví a dostane zápas dále než do druhého kola. Ale myslím si, že vyhraje Conor K.O. v prvním nebo ve druhém kole.
Michal Hamršmíd, bývalý zápasník a promotér GCF
Těžko se hledá favorit, Chabib je neporažený, je v zápasovém tempu, McGregor si dal od MMA nějaký čas oraz. Já si však myslím, že by to mohl být právě McGregor, kdo odejte jako vítěz, jsem přesvědčen, tím, že si vybudoval odkaz nejdražšího MMA fightera, že kdyby nebyl 100% připraven, neriskoval by pošpinění svého odkazu. Za mě nejde o zápas roku, ale myslím, že pro UFC to bude nejvíc výdělečný zápas tohoto roku.
Viktor Pešta, zápasník, který bojoval i v UFC
Jde o specifický zápas. McGregor se vrací po dlouhé době, neví se, jakou bude mít formu. Chabib zase nikdy neprohrál, ale nevíme, kde má limit. Mám takový pocit, že McGregor vyhraje, ale asi bych si na to nevsadil. Určitě to bude jeden z největších zápasů roku. Co se týče prodejnosti určitě, co se týče mého zájmu, tak asi ne. Otázka je, co si představit pod pojmem zápas roku. Patrně to je nejočekávanější. Za mě buď tento zápas, nebo Miočič Cormier.
Kdo vyhraje vzájemný duel na UFC 229?
Conor McGregor
46,1 %
Chabib Nurmagomedov
53,9 %
Celkem hlasovalo 2891 čtenářů.

Reklama

Související témata: