Hlavní obsah

Ostuda má první výsledek. Vyplacený milión a prodloužená stopka

Praha

Ostuda přidala další dílek do svého příběhu. Na galavečeru UFC 229 6. října v Los Angeles Chabib Nurmagomedov přeskočil po zápase pletivo a vrhl se mezi fanoušky, k tomu byl jeho soupeř Conor McGregor inzultován přímo v kleci. Sám se zapojil do nečekaného dění. Divoké scény okamžitě obletěly svět a Nevadská atletická komise měla práci. Ve středu vynesla první verdikt. Nurmagomedov dostane zatím polovinu své výplaty. Milión půjde na jeho účet, milión je stále zadržován. Oba bojovníci mají do dalšího rozhodnutí prodlouženou suspendaci.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Conor McGregor (vlevo) během zápasu s Chabibem Nurmagomedovem.

Článek

Následující zasedání komise je na programu 10. prosince, do té doby se dále vše prošetřuje. Ve hře může být pokuta, co ještě více? Zatím jen spekulace. Ale také pozastavení činnosti na určité období.

„Omlouvám se," řekl několikrát vítěz, který místo oslavy řešil pořádný průšvih. "Nepoznal jsem větší zklamání a znechucení," nechal se zase slyšet šéf UFC Dana White.

Pár sekund a milióny lidí po celém světě neřešily vyhecovaný zápas dvou rivalů, ale šílenost po něm.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Another view at Khabib jumping out the Octagon after winning #UFC229 (via @andreashale)

Příspěvek sdílený Bleacher Report (@bleacherreport),Říj 6, 2018 v 10:22 PDT

Jaká bude výše pokuty pro dagestánského Orla, se netuší, ale bude se patrně odvíjet od jeho celkové výplaty za zápas. I se všemi bonusy by mohlo jít až o šest miliónů dolarů. Klidné spaní by neměl mít ani McGregor, který se zapojil do konfliktu přímo v kleci.

„Rozumím, že Státní atletická komise v Nevadě provádí důkladné vyšetřování, což určitě prospěje mému klientovi," citoval server mmafighting.com McGregorova manažera Audie Attara.

S odstupem pár hodin a dnů po zápase se Ir ozval, že by chtěl odvetu, Dagestánec zase řeší boxerský zápas s neporaženým Floydem Mayweatherem.

Až padne verdikt 10. prosince, budou všichni vědet více o jejich budoucnosti.

Reklama

Související témata: