Hlavní obsah

Obryně jdou do ringu. Ženy se blíží 100 kilům

V poslední den v roce se vrátí bojovat. Nepřehlédnutelná Brazilka Gabi Garciaová se představí v Japonsku na galavečeru, který pořádá organizace Rizin. Postaví se ji krajanka Barbara Nepomucenová. Ženy těžkých vah jdou do ringu, jedna vstoupí do Nového roku vítězně.

Obrovitá Gabi Garciaová se vrací ro ringu.

 
Článek

Třiatřicetiletá Garciaová má v MMA za sebou pět zápasů, všechny vyhrála. Ve videu můžete vidět, že soupeřky převážně válcovala, duely skončily před časovým limitem. Zatím měla pokaždé navrch žena, která měří téměř 190 centimetrů a váží 95 kilo.

Proti ní se tentokrát postaví o deset centimetrů menší Nepomucenová, která váží 90 kilo. Kickboxerka zažíje první duel v MMA. Podle serveru mmafighting.com je klání vypsáno do váhy 226 liber, tedy do 102,5 kilogramů.

Garciaová se vrací do Rizinu přesně po roce, kdy byl její zápas zrušen, protože Brazilka nezvládla zhubnout, o 13 kilo se nevešla do předepsané váhy. V květnu tohoto roku mistryně světa v BJJ porazila na akci Road FC Veroniku Futinuovou v prvním kole. Za poslední dva roky má ve statistikách jen tři zápasy.

Najít pro tuto Brazilku soupeřku není snadné, její váhové hodnoty nejsou standardní. Na 31. prosince ale Garciaová soupeřku má, ta se v MMA dočká premiéry.

Na stejném galavečeru bojových umění se představí také americký boxer Floyd Mayweather, ten se utká v japonské Saitamě s domácím dvacetiletým kickboxerem Tenšinem Nasukawou. Čekají je tři kola po třech minutách. Půjde o box, tedy žádné používání nohou a zápas proběhne bez rozhodčích.

Turnaj bude mít i českou stopu. Jiří Procházka se potká v ringu s Emanuelem Newtonem. Český bojovník si drží bilanci 22 vítězství a 3 prohry, posledních šest soubojů vyhrál. Čtyřiatřicetiletý Američan uplynulé tři duely prohrál a má v MMA skóre 26 výher a 13 porážek.

Reklama

Související témata: