Hlavní obsah

Chtěl ho zabít, nestalo se. Teď má jít Dvořák na kluka, který se pere od dětství

Praha

Není moc na očích, ale za humny číhá jeden z českých zápasníků MMA, kterého lanaří významné světové organizace. Domácím fanouškům se představí 27. prosince v O2 areně na galavečeru XFN David Dvořák. Bojovník z All Sports Academy šest let neprohrál, za tu dobu poznal jen deset výher. Nyní ho prověří Asu Almabajev z Kazachstánu.

David Dvořák chce prodloužit svoji vítěznou sérii v kleci.Video: Sport.cz

 
Článek

„Rusáci jsou jiný. Je jim jedno, jestli zápasí jeden, druhý a třetí den znovu. Ale riskuje zranění," nedělá si se zápasovým vytížením soupeře Dvořák. Ten si dal 15. prosince souboj s Kirilem Fomenkem a vyhrál.

Český zápasník bojoval v listopadu v Pardubicích, vyhrál. Salambek Damajev je zatím jeho poslední trofejí. Nepřerušenou řadu vítězství si drží od října 2012, kdy porazil Ondřeje Skalníka.

Prodlouží vítěznou sérii?

Všech deset soupeřů ukončil před limitem. Poslední sok si na něj hodně věřil, ale po polovině druhého kola šel do šatny, Dvořák ho uškrtil. „Když jsme nastoupili do oktagonu, tak mi na férovku ten Čečenec řekl, že mě jde zabít, což mě překvapilo," vzpomíná si na minulý boj Čech, který má v kariéře MMA 14 výher a 3 porážky.

Vyhrocená bitva MMA Petr Píno Ondruš vs. Patrik Kincl. Ta bude také součástí galavečera 27. prosince v O2 areně.Video: Sport.cz

V O2 areně ho čeká protivník, který má bilanci 9 vítězství a 2 porážky. „Ten kluk se pere od malička, bude nebezpečný na zemi, ale umí i boxovat. Ten poslední Čečenec mě šel zničit, nesmím to podcenit," uvědomuje si muž s přezdívkou Killa Khrous. Jedenáctý vyhraný duel v řadě by mu hodně napomohl k zahraničnímu angažmá.

Přímý přenos XFN 15 - Marpo vs Rytmus začíná na O2 TV Sport v 18.50 hodin. Součástí vysílání bude i studio moderátora Davida Sobiška, role experta se ujme šéftrenér pražského Penta Gymu Daniel Barták. Přenosem bude diváky provázet komentátor Michal Petrgál a také český MMA bojovník Viktor Pešta, který prošel nejprestižnější organizací světa UFC.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články