Hlavní obsah

Bojovníci vyprodali největší českou arenu. Došlo i na K.O. a Vémola našel další kořist

jab, likSport.cz

Byla to šichta, téměř poctivá osmička v objetí MMA a boxu. Galavečer XFN v O2 areně začal úderem šesté večer, kalendář ukazoval 27. prosince. Poslední rána padla v 1:11 další den ráno. Tři amatérské zápasy a jedenáct profesionálních vyprodaly největší českou arenu. Všichni vydrželi až na propagovaný vrchol večera, boxerský duel dvou raperů. Tahle československá bitva zůstala v Česku, na body vyhrál zkušenější Marpo, který porazil Rytmuse.

Co vzkázal Karlos Vémola Marpovi? A jaká byla rapperova reakce? Video: Sport.cz

 
Článek

Chtěli skončit dříve, ale nakonec oba vydrželi šest kol. Rytmus musel mnohé překvapit svojí zvládnutou technikou, ale zkušenější a dravější Marpo zasahoval cíl. Ve druhém kole byl Slovák dokonce třikrát počítán, nakonec se mu nohy nepodlomily a vydržel do poslední sekundy.

Před nimi se v ringu objevil Lukáš Konečný, který se vrátil po téměř pěti letech. Proti němu nastoupil Matúš Babiak. Bývalý prozatímní mistr světa chtěl lámat žebra, chtěl dostát své přezdívky Chirurg, ale tentokrát došlo na všech osm vypsaných kol. Čtyřicetiletý táta tří dcer tlačil celý zápas, neměl problém a s přehledem zvítězil na body. Třicetiletá praxe se nezapomíná. Za odměnu ho všechny dcery zvedly v ringu na počest vítězství. Přijde další duel? Prý za 5 milionů, usmál se Konečný.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Patrik Vrbovský alias Rytmus (vlevo) a Otakar Petřina vystupující pod pseudonymem Marpo.

Vít Šimánek

Tyto dva zápasy se nesly v boxerském ražení, před nimi mělo hlavní slovo MMA. Ivan Buchinger vs. Sergej Grecicho, jediný titulový boj večera - 5x5 minut. Den před zápasem slovenský zápasník pronesl prognózu - uškrtím ho ve čtvrtém kole. Přesně tak se také stalo a Buchinger se mohl radovat se synem v náručí uprostřed oktagonu.

Lukáš Konečný nejspíš v ringu už nic nechystá. Jedině za pořádný prachy!Video: Sport.cz

Karlos Vémola a brazilský bojovník Flavio Rodrigo Magon, který přijel s vizáží pankáče s obarveným sestřihem. Dlouho se v kleci nezdržel. Terminátor mu zkrátil tříkolový zápas na necelé jedno kolo. Došlo na klasiku a slibovanou vémolici. Pozice na zemi, on nahoře a tluče, tluče, tluče, až rozhodčí duel ukončí. Stalo se a Vémola si připsal osmou výhru v řadě a konečně mohl jít na řízek se salátem, právě pro něj začaly Vánoce.

„Chtěl jsem ho ukončit co nejdřív. Teď budu jíst a pít, ženě jsem oznámil, že se vracím 3. ledna," byl v pohodě Vémola, který vyzval nově na souboj Marpa. Proč? Moc řečí.

Vémola má o Kinclovi jasno

Petr Ondruš a Patrik Kincl. Souboj, kde se dala napjatá atmosféra skoro krájet, jak postupem času houstla. Oba chtěli ukončení před limitem. Oba se dočkali, ale Ondruš byl poražen, byl uškrcen 90 sekund před koncem prvního kola. Boj o odvetu s Vémolou vyhrál ten, který byl nazván malou tlustou 77. Jenže Kincl vyhrál i ve váhové kategorii do 84 kilo a v červnu si mají dát s Terminátorem repete. Poprvé padl.

„Tohle byl zápas o to, kdo dostane namláceno, takže to bude zase Kincl. Vidím, je malej, tlustej a slabej," ohodnotil Vémola Kincla.

Kdyby to proti Pínovi nevyšlo, nejspíš bych ukončil kariéru, přiznal Patrik KinclVideo: Sport.cz

Machmud Muradov a Grzegorz Siwy. Štípaná, která se musela líbit. Silní, rychlí a nebojácní střelci, které nějaká rána nerozhodí. Už se zdálo, že rozhodnou bodoví rozhodčí, ale deset sekund před koncem třetího kola Muradov trefil přesně - K.O., ze kterého Polák nenašel cestu.

David Dvořák a Zaka Fatullazade. Český zápasník deset duelů v řadě neprohrál, šest let nepoznal chuť porážky, ani Ukrajinec mu nepřerušil jeho spanilou jízdu a bojovník z Hradce Králové přidal výhru číslo jedenáct. Přesvědčivý výkon T.K.O. a může se rozhodovat, do které zahraniční organizace zamíří. Nabídek má více.

Po vítězství nad Ukrajincem rozhoduje David Dvořák o své budoucnosti v MMAVideo: Sport.cz

V dalších zápasech Daniel Brunclík prohrál ve 3. kole na T.K.O s Vasilem Ducárem, který ukázal své boxerské kvality a v postoji souboj ovládl. Lukáš Dvořák zvládl premiéru v MMA a Fatih Aktas si z O2 areny odnesl porážku v 1. kole, když byl uškrcen.

Sandra Mašková si opět užila divácké přízně, ale na soupeřku to nestačilo, Chamia Chabbiová vyhrála na body. Stejně jako Ylies Djiroun, který si připsal vítězství nad Miroslavem Štrbákem.

Reklama