Hlavní obsah

Český válečník sundal amerického rytíře a řekl si o titulový zápas

Praha

Připsal si sedmé vítězství v řadě. Zápasník MMA Jiří Procházka slavil už před limitem, na galavečeru organizace Rizin na něj nestačil Brandon Halsey. Cesta českého bojovníka, který razí cestu japonských samurajů, pokračuje na vítězné vlně. Naposledy prohrál před třemi lety.

Foto: Facebook: Jiří "Denisa" Procházka

Jiří Procházka (vlevo) a Brandon Halsey před zápasem v Japonsku.

Článek

Američan nastoupil do ringu v rytířské masce s rohy. Procházka zase před bitvou sundal vlasy. Skočil do ringu a sledoval upřeně soupeře.

Halsey měl od začátku jasnou taktiku, házet Procházku a pokoušet se bodovat na zemi - škrtit, páčit. A to se mu také dvakrát povedlo. Jedno škrcení trvalo dokonce okolo třiceti sekund. „Jirko, dýchej si, s přehledem," slyšel od svých trenérů z rohu.

Situaci nakonec zvládl a postupně začal mít převahu v postoji. Halsey se dokonce dvakrát dostal až mimo ring, nechtělo se mu moc vracet, rozhodčí ho nakonec napomenul a udělil mu žlutou kartu.

Procházkova slova po zápase
„Děkuji všem za podporu. Jsem šťastný na území Japonska, země bývalých samurajů, kteří jsou mi velkou inspirací. Jsem z Česka a chci ukázat své nejlepší kvality. Brandon byl dobrý soupeř, ale jak vidíte... chtěl bych mít před sebou nějakou velkou výzvu, rád bych titulový zápas, to je můj sen, je mi jedno s kým. Už moc kecám...“

Američan ztrácel fyzicky a Čech postupně dominoval, až dostal soka na zem, kde rány pravačkou ukončily po sedmi minutách celý boj. Procházka mohl vztyčit ruku nad hlavu. Sedmá výhra v řadě byla jeho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.