Hlavní obsah

Česká jednička MMA se dočkala. V Japonsku se utká o titulový pás

Praha
Aktualizováno

Česká jednička MMA Jiří „Denisa“ Procházka se utká o titulový pás japonské organizace Rizin. Nastoupí 21. dubna v japonské Jokohamě k odvetě proti zápasníkovi Muhammedu 'King Mo' Lawalovi. Zpráva byla oficiálně potvrzena během čtvrtečního dopoledne.

Foto: Facebook: Jiří "Denisa" Procházka

Jiří Procházka (vlevo) a Brandon Halsey před zápasem v Japonsku.

Článek

Má soupeře, má datum. A co je nejdůležitější, bude bojovat o titulový pás v druhé nejsledovanější soutěži světa ve váze do 93 kg.

Japonská Rizin FF vyslyšela Procházkovo přání, které už více než půl roku sděluje do médií, utkat se o titulový pás této organizace. Ten zatím v této váze nikdy nevydala. Chystaný zápas je proto obrovskou událostí nejen pro Českou republiku a USA, ale hlavně pro samotné Japonsko.

Procházka před třemi lety, v novoroční pyramidě, podlehl po statečném výkonu ve finále právě Lawalovi. Do svého třetího zápasu večera nastupoval již značně vyčerpaný. Nyní se těší, že bude do ringu vstupovat svěží a připravený jako nikdy předtím.

„Vyhrát pás v Rizinu, ve váze, kterou bojuji, je pro mě dlouhodobým snem, kvůli kterému se stále držím v Japonsku. Udělám pro to vše a věřím, že předvedu nejlepší výkon a vybojuji pás. Děkuji, že jdete se mnou a sledujte mou cestu," vzkazuje „Denisa".

Procházka si od porážky s Lawalem připsal v Rizinu už sedm výher. Zápasy českého bojovníka se staly podle statistik sledovanosti jedny z nejoblíbenějších v japonské organizaci a televizi. Podle statistik patří Jiří mezi 30 nejlepších zápasníků světa ve váze light-heavyweight.

Reklama

Související témata: