Hlavní obsah

Den, kdy se otřese české MMA? Odejde Vémola k největšímu rivalovi?

Praha

Rodí se velké překvapení na české MMA scéně? Nitky informací jdou jedním směrem. Pojďme se na klubko podívat. Hlavní tváří organizace XFN byl (je) až doposud Karlos Terminátor Vémola. Ten ale dal podle svých slov výpověď a v neděli večer se měl rozhodnout, kam povedou další jeho zápasnické kroky. Zůstane, přejde k největší české konkurenci - Oktagon MMA? Je ve hře někdo další?

Foto: Sport.cz

Sportovní fotografie roku 2018 - vítěz kategorie portrét: Válečník Vémola. Karlos Terminátor Vémola je jedním z našich nejlepších MMA zápasníků. Emoce po vyhraném zápase s Patrikem Kinclem z O2 Areny, který se uskutečnil v červnu 2018. Autor: Štěpán Černý

Článek

Nikdo vám tuto informaci oficiálně nepotvrdí (zatím), ale šum okolo odchodu šustí už pár týdnů. Více stran, více informací, více ševelu, kde musíte obezřetně nakládat s informacemi a nenechat se strhnout. Zákulisím se nesly v minulých týdnech zvěsti o nevyplacených odměnách za zápas, o vypovězení smlouvy, o debatách mezi osobami X, Y, Z. Probíhaly schůzky. Prostě panoval čilý ruch. To je zkrátka život.

Zůstaňme ale nyní u posledních 70 hodin, jak je od více zdrojů blízkých českému MMA zaznamenal Sport.cz. V těchto hodinách nabraly informace vyšší obrátky. A šly jedním směrem.

Foto: Facebook: Karlos Terminátor Vémola

Karlos Terminátor Vémola "doma". V kleci.

Pátek: Ve vzduchu je změna. Karlos Vémola má mít v sobotu schůzku s promotérem XFN Petrem Karešem o dalším pokračování v této organizaci.

Sobota: Zdánlivý klid.

Neděle: Vémola nemá smlouvu s XFN, vypověděl ji. A to už dříve. Na toto oznámení reaguje Kareš. „Karlos Vémola má s XFN uzavřenou platnou smlouvu do roku 2023. V případě pochybnosti vám ji poskytneme k nahlédnutí."

Za další čas přichází od jiného zdroje hláška: „Tak Karlos fakt asi odejde." Tím pádem by byly v ohrožení zápasy s Martinem Šolcem a Patrikem Kinclem.

Čas v neděli plynul dál - tik, ťak, tik, ťak. Za další hodinu přidává jiný zdroj další informace: „Vypadá to, že je hotovo." Člověk musí mít trpělivost a některé věci si prostě vysedět, nechtít senzaci za každou cenu.

I když už byla tma, nic nebylo rozhodnuto. V Ostravě tenistky bojovaly ve Fed Cupu, o pár stovek kilometrů jinde se stále jednalo. Umíte si představit přestup bouřliváka Tomáše Řepky ze Sparty do Slavie? V českém MMA máme nyní XFN a Oktagon MMA. To jen jako příměr pro porovnání.

Foto: Foto: facebook XFN

Karlos Vémola s pásem šampiona organizace XFN.

Pondělí. Oficiální den D?

"Vyjádření ke spekulacím s Karlosem Vémolou? XFN má s Karlem Vémolou platnou smlouvu do roku 2023. Pracujeme na několika společných projektech a v současné době intenzivně promujeme jeho zápas se Šolcem 16. března v Brně," reagoval Kareš v pondělí ráno.

Zda Vémola opravdu odejde, to se můžeme dozvědět už dnes večer, kdy organizace Oktagon MMA představuje plány pro rok 2019. Ta v neděli na svých sociálních sítích vypustila status, který lákal: „Naprosto unikátní zážitek, žhavé novinky, představíme plány pro celý rok, nové tváře a projekty." Pozvánka, podle které nepůjde o tuctové představení. Vémola pro české fanoušky není tuctovým zbožím, ať už ho jedni milují, nebo mají případně opačný názor.

Ale pozor! Se svojí verzí může také přijít samotná organizace XFN. Ta se patrně vyjádří, až bublina praskne oficiálně.

Jisté je jedno. Jestliže Oktagon MMA představí Vémolu jako svoji novou tvář, vyvstanou otázky - proč přešel od XFN ten, který byl hlavní tváří, na kterou se nejvíce prodávaly vstupenky. Proč, když si obě strany spolupráci navenek pochvalovaly, na koho bude XFN sázet, jak zareagují fanoušci?

Nebojuje se jen v kleci, ale někdy jsou drsné bitvy k vidění i ve chvíli, kdy jde o smlouvy a peníze.

Reklama

Související témata:
MMS