Hlavní obsah

Bomba odpálena. Bijec Vémola opustil XFN. Bude československý fight století!

Praha

Potvrzeno! Karlos Terminátor Vémola podepsal přestupní lístek a mění dres. Místo tří písmen XFN bude nosit triko organizace Oktagon MMA. Samotný zápasník i jeho nový chlebodárce informaci potvrdili v pondělí večer. O čem se v zákulisí šuškalo, je veřejné a nyní se může roztočit kolotoč událostí, které touto směnou, kulovým bleskem, nastanou.

Karlos Vémola přestoupil do Oktagonu i kvůli zápasu s Attilou VéghemVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak příznačné. V pražském divadle Royal Theatre proběhlo v pondělí večer jedno z působivých představení, které se zapíše do české knihy historie MMA. Pro někoho drama, pro další tragédie, komedie. Vyberte si dle svého naturelu. V hlavní roli Vémola, který oznámil odchod od XFN k organizaci Oktagon MMA.

Přišel jako poslední při představování, ti nejočekávanější chodí poslední. A tak to bylo i v tomto případě. Hodil se do gala a na podium vystoupil v saku. „Postavím se před ten ksicht (Samuel Pirát Krištofič, potencionální slovenský soupeř), on je jeden z důvodů, proč jsem do Oktagonu přišel," řekl Vémola hned na úvod.

Rychlý proces. Karlos Vémola a Flavio Rodrigo MagonVideo: O2 TV

Po něm přišla také slovenská MMA star Attila Végh. „Karlík si uvědomil, že Oktagon je československá jednička, teď je na vás, kdy zápas bude," vyslal bývalý šampion Bellatoru směrem k organizátorům.

Vémola vs. Végh, dlouho propíraný duel. „Tohle bude československý fight století, takže v Bratislavě a v Praze bych viděl naše zápasy, takže dvě výhry pro mě," řekl sebevědomě Vémola, který podle svých slov neřeší finance, ty nebyly hlavním důvodem jeho přestupu.

„Tohle je moje cesta, stále jdu do UFC, pokud budu vyhrávat, tak se tam dostanu, je jedno, kdy to bude. V Oktagonu není nikdo, kdo by mě mohl zastavit. Peníze neřeším, nejsou na prvním místě. Hlavně, když je na chleba, já zápasím a utrácím peníze."

Nyní se dá očekávat reakce XFN, která se nebude patrně chtít vzdát své doposud největší hvězdy. „Vše máme podložené, Karlos se bude utkávat na kolbišti a já na kolbišti u soudu," přidal se Vémolův advokát, který dorazil také na tiskovou konferenci.

Z českých bojovníků, se kterými by se mohl potencionálně potkat také v kleci, je Viktor Pešta, který by se měření sil v oktagonu nebránil. „Je nějaký český fighter, který o mě neprojevil zájem? Ať se postaví do fronty," utrousil Vémola, který se tak stává jednou z hlavních tváří Oktagon MMA. „Nebojíme se, že zastíní ostatní bojovníky," pověděl Ondřej Novotný, promotér organizace.

A kdy vlastně padla definitivní dohoda o přestupu? „Co se týče definitivní dohody, to zůstane výrobním tajemství," dodal Novotný, který představil také Jakuba Štáfka. Do klece se podívá herec a režisér, který si na konci minulého roku připsal premiéru v profesionálním ringu.

Organizace Oktagon hodně řízla do českého MMA. Na koho bude nyní sázet XFN, kdo bude hlavní tváří. Odejdou další bojovníci? Hodně otázek a možných scénářů, které v následujících dnes a týdnech dostanou odpovědi.

Karlos Vémola vs. Patrik Kincl v O2 areněVideo: O2 TV Sport

Reklama