Hlavní obsah

Výsadkář, tvrďák na dveřích, vojačka, kluk z ulice. Představujeme partu, která se bude bít v Praze

Praha

V sobotu v 17 hodin se začne psát historie UFC v Česku. Poprvé se nejprestižnější MMA organizace představí na našem území v podobě akce UFC Fight Night. Jaký bude vývoj v dalších letech, nelze odhadnout. To není teď podstatné. Nyní přichází den, který bude sledovat celý svět smíšených bojových sportů, až stamiliony lidí u televizí. Ve vyprodané O2 areně fanoušci uvidí třináct duelů. Hlavní karta se šesti duely odstartuje ve 20 hodin. Kdo se na ní představí?

Foto: twitter.com/ufc

Lucie Pudilová a její boj v Singapuru s Korejkou Ji Yeon Kimovou.

Článek

Jan Blachowicz, polotěžká váha z Polska

Pětatřicetiletý zápasník, který se narodil ve Varšavě. V MMA má 23 výher a 7 porážek. Než se stal profesionálním zápasníkem, pracoval jako ochranka v klubu. „Když jsem se dostal do UFC, byla první věc, kterou jsem měl v hlavě, že můj největší sen začíná. Tvrdě makám celý svůj život a je to skvělý pocit."

Thiago Santos, polotěžká váha z Brazílie

Pětatřicetiletý zápasník se narodil v Rio de Janeiru. V MMA má 20 výher a 6 porážek. „K tréninku MMA jsem se dostal po osmi letech capoeiry. Vždycky jsem miloval sport. Chtěl jsem ale něco více agresivního, proto jsem vyzkoušel Muay Thai a našel sám sebe. Pokud bych měl vybrat svého životního hrdinu, tak to je můj táta," řekl v dotazníku UFC byvalý vojenský výsadkář.

Bude to válka! Slibují Thiago Santos a Jan BlachowiczVideo: Sport.cz

Stefan Struve, těžká váha z Nizozemí

Jedenatřicetiletý zápasník se narodil v Beverwijku. V MMA má 32 výher a 11 porážek. „Když mi bylo čtrnáct let, vzal mě brácha na první trénink, od toho momentu jsem u tohoto sportu. UFC je pro mě obrovská příležitost, je to sen," prozradil na sebe muž, který dva roky pracoval jako ochranka na dveřích.

Marcos Rogerio de Lima, těžká váha z Brazílie

Třiatřicetiletý zápasník, který se narodil v Sao Paulu. V MMA má 16 výher a 6 porážek. „Začal jsem v roce 2002, předtím jsem trávil celé dny na ulici. Věděl jsem, že potřebuju v životě změnu, tak jsem začal trénovat. Má předchozí práce byla ochranka."

Lucie Pudilová už pohlédla soupeřce do očí. Jakou na ní bude mít taktiku?Video: Sport.cz

Giant Villante, polotěžká váha z USA

Třiatřicetiletý zápasník, který se narodil v Bellmoru. V MMA má 17 výher a 10 porážek. „Začal jsem trénovat v roce 2007 poté, co jsem byl součástí NFL, ale potřeboval jsem nějakou změnu."

Michal Oleksiejczuk, polotěžká váha z Polska

Čtyřiadvacetiletý zápasník se narodil ve Wlodawě. V MMA má 12 výher a 2 porážky. „MMA je moje vášeň, chtěl jsem tento sport trénovat a začal jsem před šesti lety. Chci se zlepšovat, UFC je můj sen, chci se zařadit mezi elitu a být v této organizaci úspěšný."

Je naváženo. Do galavečera UFC v Praze zbývá 24 hodin.Video: Sport.cz

Liz Carmoucheová, muší váha z USA

Patařicetiletá zápasnice se narodila v San Diegu. V MMA má 12 výher a 6 porážek. Bojuje v nejlepší MMA organizaci na světě, přitom zvládá ještě studovat. Předtím působila několik let u americké námořní pěchoty, kde pracovala jako letecký elektrikář.

Lucie Pudilová, muší váha z Česka

Čtyřiadvacetiletá zápasnice se narodila v Příbrami. V MMA má 8 výher a 3 porážky. „Trénovat bojové sporty jsem začala v šestnácti letech. Za největší osobnost v MMA považuji Kanaďana George St. Pierra. Zápasit v UFC je můj dlouhodobý sen a cíl. A moje oblíbená technika? Mám jich hodně."

Foto: UFC

Lucie Pudilová

John Dodson, bantmaová váha z USA

Čtyřiatřicetiletý zápasník se narodil v Albuquerque. V MMA má 21 výher a 10 porážek. Jak probíhá trénink tohoto bojovníka? Vstanu, záchod, jídlo, trénink, jídlo, trénink, spánek, jídlo, záchod, trénink a jdu spát," popsal svůj den student kriminologie ve svém dotazníku pro UFC.

Petr Yan, bantamová váha z Ruska

Šestadvacetiletý zápasník se narodil v Krasnodaru. V MMA má 11 výher a 1 porážku. „Ve třinácti letech jsem začal s boxem, po sedmi letech jsem přešel na MMA. Rád jsem sledoval boxery, jako byl Mike Tyson a Muhammad Ali. UFC je vrcholem našeho sportu, pro mě to je podobné jako olympijské hry. Když jsem byl ještě amatérem, pracoval jsem na částečný úvazek jako ochranka."

Anketa ke galavečeru UFC v Praze.Video: Sport.cz

Magomed Anakalaec, polotěžká váha z Ruska

Šestadvacetiletý zápasník se narodil v Machačkale. V MMA má 10 výher a 1 porážku. „S profesionální kariérou jsem začal před šesti lety. V Dagestánu téměř každý dělá bojová umění. UFC je pro mě příležitostí testovat sám sebe s těmi nejlepšími bojovníky na světě."

Klidson Abreu, polotěžká váha z Brazílie

Šestadvacetiletý zápasník se narodil v Manausu. V MMA má 14 výher a 2 porážky. „Můj strýc měl černý pásek v BJJ, takže jsem začínal velmi mladý. UFC je můj sen, má představa je, být profesionálním zápasníkem, cílem je stát se šampionem."

Reklama

Související témata: