Hlavní obsah

Nechci být superstar. Muradov je atraktivnější než Vémola, tvrdí Kincl

Praha

Neznamená, že když se o někom moc nemluví, tak o něj není zájem. V uplynulých dnech a týdnech tento příměr seděl na zápasníka MMA Patrika Kincla. Mohl odejít z organizace XFN ke konkurenci, kde proběhly velké námluvy. Nakonec zůstal a je blízko k titulovému zápasu s Makhmudem Muradovem. Původně měl jít odvetu s Karlosem Vémolou, ten ale odešel do stáje Oktagon MMA a fanouškovský trhák pozbyl platnosti.

Foto: Facebook: Patrik Kincl

Patrik Kincl v O2 areně. Bude mít v červnu zápas s Makhumedem Muradovem o pás šampióna organizace XFN?

Článek

V pátek odlétáte na šest týdnů do USA. Čeká vás velká příprava na velký zápas?

Určitě. Původně to měla být příprava na odvetu s Karlosem Vémolou, takže jsem měl vše už naplánovaný, koupený letenky a zajištěný všechny věci na místě.

Půjde o kemp před červnovým galavečerem v O2 areně. Budete mít sedmého zápas s Muradovem?

Je to hodně blízko, ale tato informace ještě není oficiálně potvrzena.

Foto: Facebook: Patrik Kincl

Patrik Kincl a jeho obří tetování na zádech.

Chcete ten zápas?

Řekl jsem, že s ním nemám problém.

Berete tento zápas tak, že můžete vytrhnout trn z paty XFN a dát lidem zajímavý fight, na který fanoušci uslyší?

Určitě. Mach je známej sportovec, je populární, má hodně fanoušků. Troufám si tvrdit, že mám za sebou taky spoustu lidí a přijdou se podívat. Myslím si, že tenhle zápas může vrátit XFN do hry.

"Zápas mezi Patrikem Kinclem a Makhmudem Muradovem v O2 areně je velmi reálný. Na podmínkách jsme již dohodnuti," potvrdil promotér XFN Petr Kareš

Je lepší a atraktivnější Muradov, nebo Vémola?

Atraktivnější je asi Mach, protože drží titul ve váze do 84 kilo.

Takže je lepší než Vémola?

Mach mi přijde jako techničtější sportovec.

Uvažoval jste o odchodu z XFN, nakonec jste zůstal, jiní odešli, mezi nimi také Vémola. Dá se říct, že jste zachráncem XFN?

Já doufám, že tohle se právě nestane, že se XFN poučí z chyby s Karlosem, kdy tlačili všechno přes něj. V popředí může být také Mach a další kluci.

Jste rád, že budete víc na očích, na výsluní?

Úplně si v tom nelibuju, že bych měl být hvězda jako Karlos. Netoužím být superstar, mě baví být doma v Hradci Králové, tady trénovat, baví mě MMA a dostávat tento sport mezi lidi, to mě naplňuje. Nepotřebuji k tomu vedlejší věci.

Co nakonec rozhodlo, že jste zůstal v XFN?

S promotérem Petrem Karešem jsme si sedli, pobavili se a pokud věci dopadnou tak, jak jsme se domluvili, nemám problém zůstat.

Takže jste se dohodli i na vyřešení vašich finančních pohledávek?

Dá se to tak říct.

„Dohoda byla a je velmi reálná. Podle mě je to reálné v každý možný den, protože doba je turbulentní. Můžeme se za týden potkat a říct si - tohle jsem nevěděl, budu rád, že můžu jít k vám. Chápu, že nyní to tak Patrik nevidí, protože dostal nabídku, která se neodmítá. Z mého pohledu se ale neodmítá, pokud je reálná. Uvidíme, kdo bude mít pravdu,“ reagoval a potvrdil jednání s Kinclem Ondřej Novotný, promotér organizace Oktagon MMA.

Probírali jste třeba i mediální a marketingovou budoucnost a postoje směrem k fanouškům, jestli se něco změní ve vedení XFN?

Tohle jsme neřešili. Spíše jsme vedli debatu o mně a klucích od nás z All Sports Academy.

Netajíte se tím, že jste měl jednání s konkurenční stájí Oktagon MMA. Jak blízko byla dohoda?

Pokud bych se nedohodl s XFN, dohoda byla hodně reálná. Ve finále k tomu v budoucnu může ještě dojít. Za mě jsem si tyhle dveře nezavřel.

Na kolik zápasů máte v XFN smlouvu?

Řešíme smlouvu akorát na nadcházející zápas v O2 areně.

XFN si prošlo v posledních týdnech turbulentním obdobím (odchody zápasníků, finanční závazky). V zákulisí se hovořilo o různých scénářích. Současná situace je, že XFN chystá galavečer v O2 areně. Je dobře pro české MMA, že tato stáj stále funguje?

Stoprocentně jde o konkurenci. To je jeden z hlavních důvodů, proč tady zůstávám. Kdyby XFN odpadlo, skončilo, tak jedna organizace nedokáže nabídnout pro všechny bojovníky zápasy. Kluci by neměli dostatek zápasů, tolik eventů Oktagon MMA nemá naplánováno.

Reklama

Související témata: