Hlavní obsah

Největší výzva pro českou hvězdu. Jde se bít za svůj sen. A to doslova

Přijde den odplaty v zemi vycházejícího slunce? Otázka, která visí ve vzduchu. Česko-americká MMA bitva proběhne 21. dubna v Japonsku v organizaci Rizin. Jiří Procházka prohrál v roce 2015 s King Mo Lawalem, od té doby nastřádal sedm výher, teď se potká s osmatřicetiletým přemožitelem v titulovém duelu ve váze do 93 kilo. České MMA stojí před historickým počinem, Procházka může získat mistrovský pás jedné z prestižních světových asociací.

Jiří Procházka má před sebou jeden z vrcholů své kariéry. Uspěje v Japonsku?

Článek

Jokohama, zde proběhne očekávaná bitva. Šestadvacetiletý Procházka a proti němu o dvanáct let starší sok. Čech v kariéře dosáhl na 23 výher, jen třikrát prohrál, jeden duel nepoznal vítěze. Američan má v rejstříku zapsáno 21 vítězství a osm porážek. V minulém roce měl dva zápasy, v obou padl.

„Děkuji všem, že mi pomáháte k cestě za mým velkým snem. Dávám tomu maximum a v Jokohamě ze sebe vydám vše, abych zvítězil. Lawal je dobrý soupeř, věřím, že si celý boj vychutnáte. Z minulých chyb v boji se stále učím, den za dnem se posouvám dále a jsem rád za podporu všech," vzkázal fanouškům Procházka.

Jiří Denisa Procházka a jeho nejsilnější zbraňVideo: Sport.cz

Vítěz tohoto duelu si poprvé připne prestižní pás organizace Rizin FF. Pokorný samuraj z malého města Hostěradice a proti němu soupeř, který ho v silvestrovské pyramidě v roce 2015 porazil. Procházka vyfasoval K.O. Během 48 hodin měl tři zápasy, v posledním padl, nyní bude čerstvý a cíl je jasný.

„Jde pro nás zatím o největší výzvu, kterou jsme v životě dostali a na kterou se připravujeme nejen fyzicky, ale i mentálně, a uvědomujeme si, co nás čeká. Nesmíme nic podcenit. Máte se na co těšit. Budeme rádi, když nám pošlete energii. Jedná se o opravdu velkou věc nejen pro Českou republiku," přidal se Martin Karaivanov, který je společně s Jaroslavem Hovězákem hlavním Procházkovým trenérem.

Foto: Facebook: Jiří "Denisa" Procházka

Jiří Denisa Procházka, špička v českém MMA, který se prosadil v Japonsku.

Poslední výhru si český válečník připsal v závěrečný den minulého roku, když sundal po necelých sedmi minutách amerického rytíře, který do ringu nastoupil v masce s rohy. Nepomohly mu. Brandon Halsey ztrácel fyzicky a Čech postupně dominoval, až dostal soka na zem, kde rány pravačkou ukončily celý boj. Procházka mohl vztyčit ruku nad hlavu. Sedmá výhra v řadě byla jeho.

„Brandon byl dobrý soupeř. Chtěl bych mít před sebou nějakou velkou výzvu, rád bych titulový zápas, to je můj sen, je mi jedno s kým," přál si hned po výhře v ringu.

Stalo se. Za pár dnů ho čeká titulový zápas, navíc s protivníkem, který ho jako poslední skolil.

Reklama

Související témata: