Hlavní obsah

Růžový panter zvládl ruskou výzvu. Kozma ale neskončil bez šrámu

Praha

Nastoupil v růžových brýlích, tak jak se sluší na Růžového pantera. Po zápase si je mohl opět nasadit. Zápasník MMA David Kozma svoji premiéru v ruské organizaci RCC zvládl a připsal si sedmou výhru v řadě. Domácí Alexej Shurkevič z Omsku odešel poražen, tak rozhodli bodoví rozhodčí v Jekatěrinburgu.

Foto: Oktagon MMA

David Kozma přichází na scénu.

Článek

Kozma, to jsou takedowny, zpracovávání soupeřů na zemi. V prvním kole se pokusil o strh v poslední minutě, ale Rus mu vstal, jinak se začátek bitvy odehrával v postoji. Shurkveič hrozil koleny, Kozma kopy na přední nohu.

Ve druhé části měl český zápasník navrch, hlavně výpady přední rukou zanechaly stopy ve tváři Rusa, který si šel odpočinout a tvář měl od krve.

David Kozma před zápasem RCCVideo: Sport.cz

Bez tržné rány nebyl ani Kozma, který s přibývajícím časem posledního kola měl více a více roztržené obočí od přesných úderů soupeře. Český zápasník se pokoušel o strhy, ale ty mu nevycházely podle představ, v poslední minutě figthu ale jeden čistý doručil. Došlo i na pověstné lotky, ale zápas ani jeden neukončil.

Rozhodnout museli bodoví rozhodčí. A došlo na českou radost. „Je to tam," vypálil hned ze sebe Kozma do televizní kamery.

„Počítám, že to nebude jednoduchý. Když hodím soupeře na zem, rozhodčí mě budou stavět. Budou mě chtít dávat do postoje, soupeř je domácí a postojář, budu se s tím muset vypořádat," nechal se slyšet šampion stáje OKTAGON MMA pár dnů před odletem do Ruska. Měl pravdu.

Reklama

Související témata: