Hlavní obsah

Když dvoumetrový habán sundá sako. Soupeř se vzdal, masáž však pokračovala

Praha

Dva metry na výšku, 115 kilo a v kolonce zaměstnání si vyplnil v minulosti také pozici profesionálního wrestlera. V sedmatřiceti letech se Američan Jake Hager vrhnul do MMA. Statistiky mu ukazují dva vítězné zápasy pod prestižní organizací Bellator. Jeho poslední duel s T.J. Jonesem skončil už ve třetí minutě, když soupeře uškrtil. Jenže jeho ukončení vzbudilo rozruch, soupeř odklepal, vzdal se a on stále masíroval krk a ubíral kyslík.

Foto: Facebook: Jake Hager

Jake Hager (nahoře) v zápase s T.J. Jonesem. Všemu přihlíží rozhodčí Mike Beltran.

Článek

Rozhodčí Mike Beltran se po konci zápasu na Hagera rozčílil, protože odmítl povolit, když chtěl soupeř duel ukončit. „Nebylo to záměrné," hájil se habán, který jen mírně rozpažil ruce na znamení - já nic. Protivníkovi se nakonec nic nestalo a celou situaci vzal sportovně.

Hager roce 2006 vystudoval finančnictví na univerzitě v Oklahomě. Nešel ale cestou bílých límečků a vrhl se do ringu, tam se rozhodl vydělat peníze, stal se profesionálním wrestlerem. O třináct let později přešel k MMA.

Důvod, proč sedmatřicetiletý zápasník zavítal k novému sportu, je podle forbes.com jednoduchý. Byl často od rodiny, neviděl své dvě děti a necítil se doceněn. V minulém roce stihl pod WWE 47 zápasů. V MMA bude mít desetkrát méně příležitostí vkročit do klece a poměřit se se soupeři.

Hager není prvním wrestlerem, který přešel z ringu do MMA klece. Před ním toto rozhodnutí učinili také Brock Lesnar, Bobby Lashley a CM Punk.

„Jsem naštvaný, že jsem nedokázal splnit všechno, co ve wrestlingu chci. Teď mám víc, to je jistý. Teď dostanu zaplaceno za to, co si zasloužím. Toto je moje tělo, tohle je můj život, tohle je můj odkaz, který se ztrácí v mysli některých lidí," okomentoval svůj přechod k MMA.

Hager může být zatím spokojený, dosavadní dva soupeře uškrtil do tří minut, moc času s nimi v kleci nestrávil. Jen tomu druhému ubral trochu víc kyslíku.

Reklama

Související témata: