Hlavní obsah

Vémola myslí na ruského ranaře: Tohle je cesta do světa i výborný peníze

Praha

Mohl se postavit na křižovatku své kariéry a určit další směr, jenže na ni nedojel a výsledek se nedostavil. Karlos Vémola měl mít 8. května zápas v Rusku s domácím Michailem Ragozinem, jenže se v tréninku zranil a duel zrušil. Plány vzaly za své, výplata na účet nepřišla. Třiatřicetiletý zápasník MMA měl v hlavě odvážný cíl. Přemýšlel jako šachista, pár kroků dopředu. Po výhře chtěl vyzvat ruskou jedničku, bojovat o pás organizace RCC a dostat se do povědomí ve světě. „Cílem bylo dostat za výborný prachy Šlemenka. Potom by se na mě svět díval úplně jinak,“ řekl Terminátor v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: OKTAGON MMA

Karlos Vémola (vpravo) na galavečeru organizace OKTAGON MMA v Ostravě.

Článek

Před týdnem jste měl mít zápas s Michailem Ragozinem v Rusku, ale kvůli vašemu zranění z tréninku k němu nedošlo. Ještě máte v hlavě tuhle promarněnou šanci?

Psychicky mě to dostalo hodně dolů. Tento týden se snažím zapomenout. Sice mám sedmnáct výher z posledních osmnácti zápasů, ale kde. Tohle měl být pro mě obrovský start. Zvláště, když jsem viděl, jaký výkon předvedl proti Brazilci Oliverovi, který nebyl na zápas připravenej. Jeho výkon byl velice slabej, já bych Ragozina v Jekatěrinburgu přejel, o to víc mě to mrzí. Stále jde ale o sport a člověk se přes to musí dostat.

Odložený zápas jste měl také s Francouzem Princem Aounallahem...

To bylo před dvěma a půl lety kvůli zranění, potom jsem dal osm zápasů v celkem rekordním čase. Občas zranění prostě přijde. Teď jsem se dal dohromady, odpočinul jsem si deset dní. Stalo se, jedeme dál.

Karlos Terminátor Vémola vyřídil PrinceVideo: Sport.cz

Co bude dál?

Řešíme s OKTAGONem MMA soupeře na Štvanici, to bude můj hlavní nášlap, teď se v tom plácám, nevím, co kdy a kdo přesně bude. Až budu mít jasný cíl, jedu pořádně dál. Nebudu myslet na to, co bylo.

Takže bitva s Ragozinem nebude?

Rusové měli velký zájem o náš zápas, takže mi nikam neuteče, jestli bude třeba v září říjnu, nevím. Je to podobná situace jako s Princem. A jak to potom dopadlo? Vyhrál jsem. Stejně to bude i s Ragozinem.

Váš další zápas bude tedy v létě na pražské Štvanici?

Jo. Pokud budou mít Rusové zájem o podzim, tak může být i Ragozin. Vše ale směřuju k přípravě na duel s Attilou Véghem. (Ten proběhne 9. listopadu v O2 areně).

Už jste zpátky v tréninku?

V pondělí jsem se vrátil. Chtěl jsem si užít prázdniny s dětmi, ale holt budu makat celý léto.

Je ztráta zápasu s Ragozinem pro vás i velká finanční újma?

Peníze si umím vydělat vždycky, tady šlo spíš o potencionální peníze. Já chci vyzvat ruskou jedničku, což je Šlemenko, to se mi asi jen tak nepovede, ale pokud bych seknul Ragozina, tak by museli na zápas kývnout. Tenhle zápas by byl už o jiných penězích a patrně o pás organizace RCC. To byl můj cíl. Šlemenko teď jde z kopce dolů, cílem bylo dostat za výborný prachy jeho. Potom by se na mě svět díval úplně jinak. Teď se na mě dívají s velkým náhledem v Čechách, já chci, aby to bylo i ve světě.

Karlos Terminátor Vémola se pojede bít do Ruska. Nakonec na tento duel nedošlo.Video: Sport.cz

Před lety jste si vydělával převážně zápasy, teď máte sponzory, partnery, jaký je mezi těmito příjmovými světy poměr?

To není pravda, nemám tak silný sponzoring. Sponzorů mám opravdu pár. Podívejte se na Attilu Végha a jeho triko, kolik on má partnerů, taky proto zápasí jednou za rok. Já zápasím často, protože si vydělávám zápasem, on to má naopak. Já mám sponzora, který mi ušije sako, to je hezký, ale tím hypotéku nezaplatím, dětem nic nekoupím. Dále dostávám suplementy, ne peníze.

Máte nabídky, chce se s vámi někdo spojit a dát vám peníze?

Momentálně ne.

Je něco, co byste nikdy nepropagoval?

Z hlavy nevím, co by mi bylo proti srsti. Asi kdyby přišla firma Marlboro, tak kouření řeknu ne. Firma na prodlužování vlasů, to taky není nic, co je spojené s mou osobou.

A co reklama na lepidlo, která běží v televizi?

Tohle je spjatý s kamarády z Ostravy a celé mi to dávalo smysl. Mamut je opravdu silný lepidlo. Reklama se opravdu povedla, ani jsem ji takhle dobrou nečekal. Nechtěli po mně, abych nakráčel někam na stavbu, vzal si helmu a šel něco lepit. Přivedli mě do šachty, kde jsme vše natočili v rámci tréninku, což mi vyhovovalo.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Terminátor Vémola a jeho radost po výhře.

Vaše známost přerůstá komunitu bojových umění, stále vás baví se podepisovat, fotit, tvářit se, že jste v pohodě, i když jste unavený, nemáte náladu?

Tohle je moje povinnost. Bez lidí, fanoušků by náš sport vůbec nebyl, nerostl a vrátili bychom se zpátky do tělocvičen a zaplivaných sokoloven. Můj vděk je obrovský, nedokážu odmítnout jediného kluka. Je jedno, jestli jsem unavený, jsem po tréninku, po zápase. Vyfotil jsem se s tisíci a tisíci lidmi. Jednou se s jedním nevyfotím a bude toho plný internet - arogantní Vémola se nechce fotit. Jsem rád, že lidi MMA sledují a stále je baví moje kecy. Přál bych si, aby to dělali ale i ostatní kluci v Čechách.

Nedělají to, nejsou tolik vidět?

Mně se nezdá, občas se snaží, ale že by šel někdo za hranu, jako já, to ne. Zdarma dělám semináře pro policajty, hasiče, objíždím posilovny, dělám semináře na univerzitách, školách, aby se náš sport k lidem dostal, aby si lidi nemysleli, že jsme barbaři a hovada, která se mlátí v kleci.

Určitě tohle ale není zadarmo, ne?

I když za to něco dostanu, nepokryje mi to náklady, pokud si spočítám letenku z Anglie a benzín v Čechách. Nevydělám na tom statisíce, dělám to proto, abych náš sport dostal více k lidem a oni ho mohli sledovat.

Daří se vám?

Myslím, že jo, ale potřeboval bych pomoct, aby se připojilo více lidí. Fanoušci třeba slyší na Jirku Denisu Procházku. On je skvělej, ale dělá si vše po svém. Radši jde do lesa a tam tři hodiny stínuje. Má svůj svět, je v tom dobrej, vychází mu to, ale já se snažím urvat i ze svého času, abych MMA dostal více mezi lidi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články