Hlavní obsah

Box je jediný sport, kde můžeme někoho zabít a ještě dostaneme zaplaceno, tvrdí neporažený bojovník

Praha

Střet dvou věží, v ringu se potkajíboxeři, kteří mají přes dva metry. Přesně o jeden centimetr. V sobotu se v Brooklynu proti sobě postaví Deontay Wilder a Dominic Breazeale. Bitva dvou Američanů o titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBC.

Foto: Facebook: Deontay Wilder

Deontay Wilder (vlevo) a Dominic Breazeale. Bitva dvou Američanů o titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBC.

Článek

Třiatřicetiletý Wilder je podle žebříčku boxrec.com světovou dvojkou. Má za sebou 40 výher, jednu remízu. Ani jednou ještě poznal hořkost porážky. Teď si na něj brousí zuby další protivník. Od roku 2008 ještě žádný neuspěl.

„Tihle bojovníci se vždycky dostanou do skvělé formy a myslí si, že mají plán mě porazit. Nebude to fungovat. Čekám, že zažiju úžasnou noc, pro něj bude smutná. Trénoval jsem tvrději než kdykoliv předtím. Moje činy budou mluvit hlasitěji než moje slova. Box je brutální sport, tohle není sport gentlemanů. Jsem vyvolený," citoval server boxingnews24.com sebevědomého Wildera z předzápasové konference.

Proti němu bude v druhém rohu stát světová jedenáctka, která jednou ve své kariéře prohrála, a to v roce 2016, když dnes třiatřicetiletý Breazeale nestačil na současného krále těžké váhy Anthony Joshuu.

„Jsem super nadšený z tohoto zápasu. Získat pás WBC je pro mě všechno, tohle je můj Super Bowl. V sobotu udělám pro výhru všechno, Wilder neví, do čeho jde, čeká ho nejtěžší duel života. Chystám se ho porazit takovým stylem, že už nebude nikdy chtít obléct rukavice. On se ve své kariéře nikam neposunul, je stejný jako v amatérech. Nezajímají mě jeho řeči, ať štěká, počkám si a v sobotu ho uklidním," přidal také svoji zastrašovací řeč Breazeale.

Kdo je lepší, bude jasno už za pár hodin. Wilder na sebe strhl pozornost ještě jedním výrokem, kterým se nepředvedl v nejlepším světle. To je ale tomuto boxerovi úplně jedno. „Box je jediný sport, kde můžeme někoho zabít a ještě dostanete zaplaceno. Vše je legální."

Reklama